album-van-new-wave-platina

Dit betekende New Wave voor de hip hop scene in NL

De tijd gaat freaking hard man. Het is dit jaar alweer vijf jaar geleden dat het New Wave album uitkwam. Een album dat is gecreëerd door artiesten die vandaag de dag de hip hop scene domineren. Maar niet alleen domineren, ze hebben het gedeeltelijk opgebouwd en vormgegeven. Dit is dus een dikke shout out naar New Wave.

We hebben het natuurlijk over Ronnie Flex, Lil Kleine, Lijpe, Frenna, SFB, Ares, Bokoesam, Jonna Fraser, Idaly, Jandro, KM, D-Double, Cartiez, Def Major, Afriki, Garrincha, Monsif, Spanker, Ramiks, Jack $hirak en Krankjoram. Als initiatief van Topnotch kwamen deze hitfabrieken in 2015 met een album waarop ruwe diamantjes zoals onder andere ‘Investeren in de Liefde’, ‘Kan er niet Omheen’, ‘No Go Zone’ en natuurlijk monsterhit ‘Drank & Drugs’ van dreamteam Ronnie & Kleine. Tunes die we allemaal op repeat hadden staan.

Iedere artiest en producer die heeft meegewerkt aan dit album heeft hierna binnen de scene nog veel meer successen geboekt. En wat nog belangrijker is: ze hebben ruimte gemaakt voor nieuwe collabs, voor nieuwe artiesten en op deze manier een richting gegeven aan de Nederlandse scene. Bazen zijn het nog steeds en de support is real. Want de hip hop industrie in Nederland blijft groeien. Vorige maand kondigde Topnotch een tweede New Wave-project aan. Onder anderen S10, Jack, Qlas & Blacka, Shadi en Ashafar staan erop. We hebben voldoende female talenten in Nederland die hopelijk ook nog vertegenwoordigd worden. Het liefst heel luid.

We gooien even een throwback op je met deze track: