Victory

Dit doen succesvolle mensen voor half 8 ‘s ochtends

Het is natuurlijk het doel van iedereen om succesvol te worden in het leven. Wat ‘succesvol’ nou echt betekent, houden we even in het midden, maar gelukkig zijn er wel dingen die veel ‘succesvolle’ mensen het zelfde doen – allemaal voor half 8 ‘s ochtends.


1. Ze drinken limoen water

Limoenen zitten met voedingstoffen als, kalium, vitamine C en anti-oxidanten , daarom is het drinken van limoen water het eerste wat je moet doen nadat je bent opgestaan. Het helpt omdat het je meteen fysieke en mentale energie geeft. Ook zorgt het ervoor dat je maag beter voedingstoffen opneemt, waardoor je een constanter energie level ervaart over de hele dag. Na het drinken van het limoen water is het slim om een kwartier tot en half uur te wachten voordat je begint met je ontbijt. Deze tijd kun je benutten om alvast wat beweging te krijgen.

2. Ze sporten

Uit onderzoek van Eastern Ontario Research Institute blijkt dat mensen die twee keer per week voor hun werk sporten, zich sociaal en atletisch beter voelen. Ook zou je door het vroege sporten een positievere mindset en meer energie hebben. Dit alles is uiteraard heel belangrijk om goeie prestaties te kunnen leveren.

3. Ze beginnen de dag met een gezond ontbijt

Als je de dag begint met een gezond ontbijt, opent dit de deuren voor een productieve dag. Een gezond ontbijt geeft je energie, verbetert je korte termijn geheugen en helpt je om je de hele dag door beter te kunnen concentreren. Het is zelfs bewezen dat wanneer je goed ontbijt, de kans kleiner is dat je te maken krijgt met obesitas.

4. Ze sluiten zich af

Het is goed om je even helemaal af te kunnen sluiten van je werk. ‘Afsluiten’ betekent in deze in ook echt letterlijk afsluiten, je kijkt niet op je email, telefoon en op Facebook. Neem tijd om te relaxen, waarin je even alle stress volle situaties vermijd. Hierdoor zul je op de momenten waar je wel aan het werk moet, meer gefocust zijn.

5. Ze doen aan mindfulness

Mindfulness meditatie is de laatste heel populair geworden onder succesvolle CEO’s. Het heeft zijn groei aan populariteit te danken aan het feit dat helpt om productiever te worden – en je algemene mentale staat verbetert. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat mindfulness helpt om stress te verminderen, je beter laat focussen en je creativiteit en je emotionele intelligentie bevordert.

6. Ze stellen doelen voor de dag

Het is belangrijk om je doelen per dag op te stellen. Doelen stellen helpt je om uiteindelijk nog verder te komen. Ook is het belangrijk om je dag heel secuur in te plannen, hierdoor stijgen namelijk de kansen dat je uiteindelijk ook je doelen behaalt.

7. Ze zeggen ook wel is ‘nee’

Onderzoek van de Universiteit van Californië heeft bewezen dat wanneer je moeite hebt om ‘nee’ te zeggen, je sneller geneigd bent om stress te ervaren. Ook zou je sneller een een burnout of zelfs een depressie kunnen krijgen. Hierin het is belangrijk dat je duidelijk bent, dus zeg gewoon ‘nee’ inplaats van ‘ik denk het niet’ of ‘ik weet het niet zeker’.

Natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden – en moet je doen wat voor jou werkt. Maar het is slim om de bovenstaande tips in je op te nemen en er wat mee te doen.