mariah-carey-22

Dit is hoeveel Mariah Carey ieder jaar verdient met ‘All I Want For Christmas’

Elke december hoor je het overal weer terugkomen, ”All I want for christmas, is you!” Het nummer wordt elk jaar door iedereen op z’n minst een paar keer gedraaid. Nou vroegen wij ons af hoeveel onze Mariah nog verdient met deze kersthit. Niet niks, dat kunnen we je wel vertellen.

We hebben het hier over een van de bekendste kerstnummers aller tijden. Hoewel de officiële cijfers van Mariah’s inkomen niet vrij worden gegeven vanwege privacy rechten, werden er wel schattingen gemaakt na onderzoek. Uit een onderzoek van Channel Five blijkt dat Mariah’s kersthit op nummer drie staat van de best verkochte kerstnummers in Groot-Brittannië. Dit betekent dat ze elk jaar maar lieft 400.000 pond verdient met het liedje.

In een artikel van New York Post staat het nummer in de 19 jaar van haar bestaan 50 miljoen dollar heeft opgebracht. Dat is zo’n 3,8 miljoen dollar per jaar. Toen het liedje uitkwam in 1994 stond het niet op nummer één in de top 100. Toch werd het liedje elk jaar steeds populairder en dit jaar heeft ze haar tweede top 10 billboard placement behaald. Het is natuurlijk ook een rare blessing als je ieder jaar automatisch relevant wordt dankzij 1 track. Dat noem je nou tijdloos.