jennifer-lopez-sings-in-concert-mst

Dit is hoe Jennifer Lopez al haar hits heeft gestolen van andere artiesten

JLo is niet voor niets een van de grootste zangeressen aller tijden. Ze bracht ons een hoop hits, liedjes die van haar waren zou je denken. Wat als we je vertellen dat elke hit van Jenny iets bevat dat niet van haar is? We praten dan niet over samples, maar gewoon echt stukken die zijn gestolen. Geloof je ons niet? Hieronder laten we zien hoe elke hit van Jennifer Lopez is voortgekomen vanuit een andere artiest.

If You Had My Love

Haar debuutsingle en eerste #1 hit was een track die bijna precies hetzelfde is als ‘If I Gave Love’ van Chante Moore. Hoe komt dit? De schrijver van beide liedjes is hetzelfde. Toen Diddy het liedje van Chante Moore hoorde wilde hij precies dat liedje hebben voor Jlo. Omdat het liedje al was uitgebracht werd er besloten om het liedje opnieuw te schrijven en Jennifer erop te laten zingen. Omdat het liedje ‘opnieuw’ is geschreven lijkt het precies op ‘If I Gave Love’.

Waiting For Tonight

Deze hit is eigenlijk gewoon een cover van het trio 3rd Party, die het nummer uitbrachten in 1996. JLo’s versie werd gereleased in 1999.

Let’s Get Loud

Gloria Estefa schreef dit lied en had het zelfs al opgenomen voor haar album. Later vond ze de track ‘te veel klinken als haar eerdere muziek’ en gaf ze het weg aan Jennifer Lopez.

I’m Real

Zowel de originele versie als de remix bestaan uit melodieën die Mariah Carey zou gebruiken op haar album. Toen JLo de twee liedjes had uitgebracht beweerde Mariah dat zij die twee exacte melodieën al op haar album had, die nog niet was gereleased. Jennifer is aan de melodieën gekomen en ze bracht haar liedjes met deze melodieën eerder uit dan Mariah deed.

I’m Real Remix

R&B zangeres Ashanti had een demotape gegeven aan JLo om haar te laten horen wat ze had geschreven op ‘I’m Real’. Uiteindelijk werden haar vocals van de demo gebruikt op de eindversie van de track zonder dat Ashanti hier iets van af wist.

Ain’t It Funny Remix

In 2002 schreef Ashanti een remix op deze track en nam ze haar vocals op en gaf ze het aan JLo. En opnieuw werden haar vocals gebruikt en kreeg ze hier geen credits. In de videoclip playbackt Jennifer zelfs op Ashanti’s vocals.

Jenny From The Block

Naast dat er weer ongevraagd gebruik wordt gemaakt van vocals van de demotape van iemand wordt er ook vergeten credits te geven aan de makers van de sample die er gebruikt wordt. The Beatnuts, van wie de sample is, hebben geen credits gekregen voor de sample.

DtobpFoU8AA3mv4DtobpFoUwAAZi8i

Get Right

JLo vroeg producer Rich Harrison om ‘1 Thing’ van Ameries. Na veel moeite heeft hij haar de track niet gegeven. In plaats daarvan gaf hij haar een track van Usher.

DtoeZogV4AA2hPl

On The Floor

Veel mensen vonden ‘On The Floor’ lijken op Kat Deluna’s ‘Party O’Clock’. Later bleek dat de producer van ‘On The Floor’ ook ‘Party O’Clock’ had geproduceerd. Oordelen laten we aan jullie over.