vrouw-ideale-lichaam-wereld-0 (1)

Dit is volgens de wetenschap de vrouw met het meest ideale lichaam ter wereld

Kelly Brook is model en actrice. Eentje die op het eerste oog niet echt voldoet aan de ‘schoonheidscriteria’ die modetijdschriften constant aan de massa blijven opdringen. Toch is zij, volgens wetenschappelijk onderzoek, de ideaalste vrouw ter wereld. Lichamelijk gezien dan.

Kelly, die nooit cosmetische ingrepen heeft gebruikt, was één van de vrouwen die de Universiteit van Texas onderzocht. Zij bestudeerden talloze lichaamskenmerken en lichaamsverhoudingen die mannen wereldwijd, ongeacht cultuur of afkomst, het aantrekkelijkst vinden.

vrouw-ideale-lichaam-wereld-1

Na dat onderzoek kwamen de researches tot de conclusie dat veel culturen andere opinies over wat mooi is hebben, maar dat ook erg veel punten overeen komen. Daarmee hebben zij ontdekt dat Kelly Brook, van alle bekende vrouwen, de vrouw was die hieraan het beste voldeed.

Wij zijn het roerend eens met de onderzoekers, al moeten we wel meegeven dat we niet geloven in hét perfecte lichaam. Urrbody beautiful in their own way, knahmsayin’. Maar Kelly is fine tho.

vrouw-ideale-lichaam-wereld-4

vrouw-ideale-lichaam-wereld-9

vrouw-ideale-lichaam-wereld-7

vrouw-ideale-lichaam-wereld-5

Kelly druist dus recht tegen veel schoonheidsidealen in – en daar is ze maar wat trots op.  “Vrouwen waren in de jaren 50 zoveel sexier dan de meeste modellen nu”, legt zij uit. “Mijn droom is op hen te lijken. Ik heb mij altijd voorgehouden dat mijn moeder mij dit gezicht, dit lichaam gegeven heeft en daar ben ik haar dankbaar voor. Ik zou daar voor geen goud iets aan willen veranderen.”