snapchat-nexus-6p-lohin-hero

Dit is waarom de kwaliteit van Snapchat op Android zo slecht is

Wanneer jij een Snap voorbij ziet komen weet je altijd precies of diegene een Android heeft of een iPhone. Iedereen weet namelijk dat de beeldkwaliteit van Android-gebruikers verschrikkelijk is op Snapchat. Het valt je altijd op, en je vraagt je af: hoe kan dit? Vandaag gaan wij deze vraag beantwoorden om voor eens en voor altijd te beslissen welke telefoon de betere camerakwaliteit heeft.

Een app moet voor elk device een speciale versie maken om perfect te functioneren. Apple heeft maar een paar devices, namelijk iPhone 6, 7, 8 etc. Voor elk Apple devide heeft Snapchat dus een aparte versie van de app gemaakt. Maar ga jij maar eens kijken hoeveel devices Android heeft. Te veel om op te noemen. Om dit op te lossen besloot Snapchat een soort software te maken dat op elke Android zou werken, maar niet gespecialiseerd is voor elk apparaat los.

Wat de Android app van Snapchat doet is het volgende: Op je scherm zie je het beeld van de camera en de app maakt simpelweg een foto van het scherm. Het is dus net als een screenshot, terwijl Snapchat-foto’s op iPhones gewoon direct van de camera komen. Dit is precies waarom Android Snap-video’s vaak vertraagt zijn en haperen, de Snap is een video van wat er gebeurt op het scherm.

Omdat de beelden op Android niet direct van de camera komen gaat een hoop van kwaliteit verloren. Het is dus duidelijk dat de kwaliteit van de camera hier niet de boosdoener is. Of hier ooit wat aan gedaan gaat worden is maar de vraag. Voorlopig zullen we nog steeds last hebben van Snapchats van je vriend met een Android die lijken op gameplay van GTA: San Andreas. Is het allemaal nog niet duidelijk? Check de video hieronder: