jooo

Waarom je niet met een opladende telefoon naast je kussen moet gaan slapen

We doen het allemaal: gaan slapen met onze ladende telefoon naast ons hoofdkussen. Nou is dat sowieso niet zo’n goed idee in verband met de kwaliteit van de slaap, je telefoon zou een bron van onrust zijn die de nachtrust niet ten goede kom, maar het blijkt nu daadwerkelijk levensgevaarlijk te zijn.

Meet Wiley Day, een Amerikaanse man die met zijn iPhone aan zijn zijde ging tukken. In zijn slaap kwam de lader los van de telefoon waardoor het contactpunt vrij kwam te liggen. Dit contactpunt kwam vervolgens in aanraking met zijn ketting waardoor Wiley een gigantische elektrische schok kreeg. Gelukkig voor Wiley wist hij net op tijd de lader van de ketting te trekken, anders had hij het niet na kunnen vertellen.

wiley

Normaal gesproken zou zo’n lader geen stroom afgeven; uit het verlengsnoer waar de oplader in zat, bleek rook te komen. Day werd met tweede- en derdegraads brandwonden naar het ziekenhuis gebrachte en probeert mensen nu te waarschuwen voor de gevaren die een oplader met zich meebrengt.

Moraal van het verhaal: slaap niet naast je opladende telefoon en als je dat wel doet, draag dan geen ketting.