_BALLINNN_KAFTIVAL_-10

Dit was het explosieve KAFTIVAL

Almere is on the rise. Na jaren van erbarmelijke evenementen en happenings voor de jeugd zit er eindelijk leven in de brouwerij. Dat leven wordt aangevoerd door plekken als KAF en initiatieven als Kaftival en GROW Festival. Afgelopen vrijdag vond Kaftival voor de tweede keer plaats in, uiteraard KAF. De stadsschouwburg was letterlijk de thuishaven van de jeugd.

_BALLINNN_KAFTIVAL_-18

Tijdens Kaftival werd het ontzettend duidelijk hoe belangrijk KAF in de aankomende jaren kan zijn voor een nieuwe generatie Almeerders. Eentje die laat zien zich te kunnen meten met de jongelingen uit de traditionele randstad. Daar was het festival dan ook op geprogrammeerd. Zo kwam Wilde Westen voor het eerst ooit als volledig collectief bij elkaar on stage. 3robi, Kingsize, LouiVos en Mula B deelden nog nooit eerder allemaal een podium, maar bij KAF gebeurde dat wel – met een bijna afgebrande zaal als gevolg.

_BALLINNN_KAFTIVAL_-4
_BALLINNN_KAFTIVAL_-5

Dat was lang niet het enige though. Comedians als Jörgen Raymann stonden zij aan zij met acts als SBMG en Rondé geprogrammeerd, wat voor een interessant schouwspel zorgde. Vrijwel elke hoek van KAF werd gebruikt – of het nou voor een liveshow of een intieme karaoke-booth was. Kaftival liet zien waarom het belangrijk is dat de jeugd in Almere een plek krijgt waar ze zichzelf ten volste kunnen zijn; wij kunnen dan ook niet wachten om te zien wat KAF nog meer in het verschiet heeft voor Almere.

_BALLINNN_KAFTIVAL_-19

_BALLINNN_KAFTIVAL_

_BALLINNN_KAFTIVAL_-12

_BALLINNN_KAFTIVAL_-11

_BALLINNN_KAFTIVAL_-6

_BALLINNN_KAFTIVAL_-4

_BALLINNN_KAFTIVAL_-2