MHD

Dit wist je nog niet over MHD, de grondlegger van Afro Trap

De 23-jarige Mohamed Sylla – beter bekend als MHD is meer dan een rapper. Hij is een grondlegger van een nieuw genre – de bedenker van Afro Trap; een mix tussen klassieke Afrikaanse drumpatronen en Franse rap geïnspireerd door de buitenwijken van Parijs.

MHD ging in een half jaar tijd van pizzabezorger naar internationale superster. In zijn nog korte loopbaan heeft hij Nederland meerdere keren aangedaan – wat begon in de kleine zaal van de Melkweg leidt nu inmiddels naar de AFAS live op 16 januari. Toch zijn er waarschijnlijk dingen die je nog niet over de Franse superster weet – let us inform you.

1. Wat betekent MHD?

MHD
De naam MHD was voor vele een mysterie, maar is ontzettend simpel – het zijn alleen de mede-klinkers uit zijn voornaam Mohamed. Less is more.

2. Snelle schrijver


MHD staat bekend om zijn hoge energie level en zijn harde punchlines. Hij heeft daar echter niet veel tijd voor nodig – zo schreef hij Afro Trap Part 3 uit de losse pols in een shishalounge. Hoelang hij nodig had? Niet eens 15 minuten.

3. Meer views dan inwoners van Frankrijk

MHD

Inmiddels heeft MHD 10 delen van zijn Afro Trap reeks uitgebracht, samen goed voor meer dan een half miljard views op YouTube. Daarnaast heeft hij ruim 2.8 miljoen abonnees. Not too shabby.

4. Presence in Nederland

MHD
MHD houdt van Nederland en andersom – Dopebwoy vertelde onlangs bij CONVO Talkshow dat hij een aantal tracks met MHD heeft liggen; MHD benaderde hem, niet andersom. Het lijkt erop dat we snel wat Franstalige en Nederlandstalige fusions mogen verwachten.

5. MHD stopt met rappen


Na al het succes dat de Fransman heeft behaald laat hij weten klaar te zijn met de muziekscene. Klinkt misschien als een marketingstunt, maar hij lijkt serieus te zijn. Tegen FunX vertelde hij dat er meerdere reden voor zijn afscheid zijn; de superster lijdt aan vermoeidheid, het geld verandert alles en hij heeft het gevoel dat hij met verkeerde mensen omgaat. Het is een moeilijke lifestyle en hij wilt gewoon z’n oude leven terug. Heel veel dingen moet hij opgeven door het leven die hij leidt.

Gelukkig kan je afscheid in stijl nemen. Gewoon hier, in Nederland. De Franse rapper komt op 16 januari voor een concert naar AFAS Live, Amsterdam. De show is een onderdeel van z’n tour dat in het teken staat van zijn nieuwe album ’19’, dat 19 september online verscheen. De kaartverkoop is in volle gang, dus wil je nog een paar goeie plekken dan is het handig om er snel bij te zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.