newyork

Dit zijn de 6 belangrijkste financiële regels voor als je in de twintig bent

Geld, het is fijn om te hebben, omdat je er nogal wat mee kunt kopen. Echter heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat geld in je 20’s een grote bron van onzekerheid kan zijn. Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel uitgeeft en het geheel een beetje in kaart kunt brengen? Dit zijn de zes belangrijkste regels.

1. Investeer in jezelf
Enerzijds ben je nog jong, anderzijds begin je langzamerhand volwassen te worden. Enerzijds heb je tijd, anderzijds word je langzamerhand serieuzer en weet je steeds beter wat je wil. Maak van deze twee factoren gebruik door te investeren in iets waar je de rest van je leven mee zult moeten dealen: jezelf.

2. Geef niet meer uit dan erin komt
De gouden regel: leef niet boven je stand. Dat gaat hoe dan ook backfiren en leiden tot financiële problemen. Hou dus in de gaten wat er binnen komt en wat eruit gaat. Laat het tweede, het eerste niet overtreffen.

3. Laat je niet gek maken door korting
Tuurlijk, korting en sale is leuk en we zouden liegen als we zouden beweren dat wij ons niet af en toe laten verleiden door een aanbieding. Staar je hierop echter niet blind en bepaal of je het item in de sale echt nodig hebt. If yes: doen. If not, dan is een korting van 20 procent alsnog 80 procent geldverspilling.

4. Laat je leven niet leiden door FOMO
FOMO staat voor Fear Of Missing Out – een fenomeen dat de huidige generatie in haar greep heeft. Kaartjes kopen voor een festival omdat al je vrienden gaan, niet per see omdat je zelf wil gaan; dat is FOMO. Stop met FOMO – je hebt er niks aan.

5. Durf op je bankrekening te kijken
Anno 2017 is je bankrekening checken taboe – terwijl je juist bewust moet zijn van hoeveel geld je hebt. Én, nog belangrijker, wanneer er vanaf gaat en bijkomt. 1x in de maand inloggen en zien dat je weer dik in de min staat gaat je niet verder helpen.

6. Er is meer op de wereld dan je spaarrekening
Een spaarrekening is niet je enige plek waar je overgebleven geld heen kunt sturen. Waarom zou je niet iets meer doen met je zuurverdiende centen? Rentepercentages zijn immers op een all-time low. Naast sparen, kan beleggen een uitkomst zijn.

Wat kan helpen is de app Peaks. Met deze app kun je beleggen, terwijl je geld uitgeeft. Benieuwd naar hoe dat precies werkt? Bekijk hier de Peaks-website.