aaaaa

Dit zijn de albums die het leven hebben veranderd van o.a Damian Marley, Bryson Tiller en meer

Iedereen heeft wel dat ene album waar je maar geen genoeg van kan krijgen. Dat ene album dat jouw kijk op muziek of op het leven volledig heeft veranderd. Zelfs jouw favoriete artiesten hebben dit album en tijdens ComplexCon lieten ze weten welk album dit is.

Kanye West en Kid Cudi worden meerdere malen genoemd. Verder heeft iedereen wel zijn eigen, persoonlijke holy grail. Zelfs de Bijbel wordt genoemd als album en Smokepurpp noemt Lil B’s 200 tracks tellende mixtape.

A$AP Ferg
a-ap-ferg
Ferg noemt het album van N.E.R.D, ‘In Search Of…’ omdat het overeenkwam met wie hij was. Van de kleding tot de visuals, het BMX’en en het skaten; het was gewoon precies wie Ferg toentertijd was.

Bryson Tiller
Bryson-Tiller-VIBE-1
Voor Bryson heeft het album van The Dream, ‘Love Hate’, zijn kijk op heel R&B veranderd. Van de melodieën tot de duidelijke lijn die in het album te horen zijn: het zit voor altijd in Bryson’s muzikale DNA.

Damian Marley
Damian-Marley
Reggae legende Damian Marley vertelde over zijn liefde voor dancehall muziek. ‘As Raw As Ever’ van Shabba Ranks was het eerste dancehall album met internationaal bereik. Door de invloed van dancehall heeft Damian zich kunnen differentiëren van het traditionele reggae gezang.

De video-interviews, die opgenomen zijn tijdens ComplexCon, zijn hieronder te checken: