download (9)

Dit zijn de duurste horloges ter wereld

Wie aan dure horloges denkt, zal snel uitkomen bij bekende merken als Rolex, Audemars Piguet of Patek Philippe. Nou dit is nog maar het topje van de ijsberg.  Er zijn natuurlijk nog veel duurdere horloges verkrijgbaar. In dit artikel bespreken we de duurste horloges ter wereld.

Hoe komen deze horloges zo duur?

Wat maakt een horloge nou de duurste ter wereld. Een van de drie belangrijkste factoren die meespelen in de prijs van een duur horloge is of deze is gemaakt van goud of platina, bezet is met diamanten of elementen bevat gemaakt van een meteoor of dinosaurusbot bijvoorbeeld.

Louis Moinet Meteoris horloge (4,6 miljoen dollar)

Dit mooie uurwerk is het goedkoopste in het rijtje. Voor 4,6 miljoen heb je dit prachtige status symbool om je pols hangen. De naam van het horloge zegt het misschien al maar dit horloge bevat een element gemaakt van meteoriet van de maan. Dit horloge gaat dus verder dan tijd, ruimte en materie. Dit horloge is handgemaakt, en komt uit een collectie van twee andere horloges die ook elementen van asteroïden Mars en Mercurius bevatten.

De Hublot Big Bang (5 miljoen dollar)

Misschien iets te overdreven voor de ‘gewone’ mannen, maar je kijkt zeker je ogen uit. Wellicht valt deze dus niet tussen de populaire Hublot horloges, want de Hublot Big Bang is zo’n 5 miljoen dollar waard. Dit komt omdat dit horloge volledig bezet is met diamanten van ieder op zijn minst drie karaat. Het horloge bevat rond de 1280 diamanten. De diamanten worden geslepen door een juwelier uit New York met meer dan 40 jaar ervaring. Dit horloge is dus een echt pareltje. Een leuk feitje is dat Beyonce dit horloge cadeau heeft gedaan aan haar lieftallige echtgenoot Jay-Z.

Patek Philippe Henry Graves zakhorloge (24 miljoen dollar)

Dit zakhorloge is een aantal keer verkocht een iedere keer wordt het overtroffen met miljoenen. Het horloge zou in 1933 speciaal gemaakt zijn voor de bankier Henry Graves door Patek Philippe. Het duurde vijf jaar om het dure horloge af te krijgen maar dan heb je ook wat. Het complexe zakhorloge beschikt over 24 functies en een 18 karaats gouden behuizing.

Chopard 201 (25 miljoen)

Dit horloge is een uniek exemplaar, het bestaat uit 847 diamanten van verschillende groottes en kleuren. Dit horloge is dan ook te vergelijken met een kleurrijk bloemenveld. De drie grootste diamanten zijn hartvormig. De waarde van dit horloge is 25 miljoen dollar. Dit komt vooral door de vele diamanten van 201 karaat. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het prijskaartje omhoog schiet. Maar los van de prijs blijft het natuurlijk een bijzonder kunstwerk op zichzelf.

Breguet grande complication Marie-Antoinette zakhorloge (30 miljoen)

En dan zijn we nu gekomen bij het duurste horloge in de lijst. De Breguet grande complication Marie-Antoinette. Dit zakhorloge heeft een waarde van 30 miljoen dollar. Zoals je het kunt zien in de naam is dit horloge vernoemd naar Marie-Antoinette. In 1782 begon de maak van dit adembenemende exemplaar door Abraham-Louis Breguet, maar helaas was dit horloge pas 34 jaar na de dood van Marie-Antoinette klaar. Zij heeft het prachtige klokje dus nooit kunnen bewonderen. Het zakhorloge is gemaakt van goud en bevat iedere functie die toen der tijd mogelijk was. Het horloge is in het jaar 1900 gestolen en pas in 2007 teruggevonden. Het horloge bevindt zich nu veilig in het L.A. Mayer museum.

Patek Philippe 1518 polshorloge (11 miljoen)

Patek Philippe staat al jaren  bekend om hun excentrieke bijzondere horloges. Dit pareltje schiet er dan ook bovenuit. De Patek Philippe 1518 is in 2016 voor maar liefst 11 miljoen dollar op een Zwitserse veiling geveild. Het horloge is gemaakt in 1943 en is gemaakt van roestvrij staal. Het horloge heeft een eeuwig durende kalender die automatisch schrikkeljaren herkent. Er zijn van dit horloge maar vier op de hele wereld. Voorafgaand van de veilig werd de opbrengst geschat op zo’n 2 miljoen dollar. Achterop het klokje staat  het cijfer 1, wat betekend dat dit de eerste in de serie van vier is.