veganbbq

Dit zijn de lekkerste tips voor je vegan BBQ

We hebben erop gewacht en nu mag het eindelijk: BBQ-season is aan! En bij BBQ denken we natuurlijk aan vis, vlees en groenten, maar er zijn tegenwoordig ook genoeg vegan treats waar je uit kunt kiezen. Een stuk gezonder, én beter voor het milieu. Als je geen idee hebt van hoe je dit dan moet aanpakken of je bent even inspiratieloos, hebben wij een paar lekkere tips voor je:

Indonesische tempeh saté
tempehsate
Dit recept is echt legit net zo lekker als dat het eruitziet! Niet heel moeilijk om te maken en je kunt er een soort Asian theme in gooien tijdens je BBQ. Het recept voor de saus krijg je er ook meteen bij.

Bloemkool teriyaki spiesjes
bloemkool
Ook dit is een winnaar! Past perfect bij de Asian theme waar we het over hadden natuurlijk. Het recept vind je naast andere heerlijke vegan recepten van Lisa, bookmark deze in ieder geval!

Vegan BBQ ribs
veganribs
Dit recept is wel een beetje voor gevorderden, maar als je van een culinaire uitdaging houdt, is dit echt een must! Je kunt ze een dag van tevoren al maken en het tijdens je BBQ ‘af-grillen’.

Jamaican jerk corn
bbqcorn
Dit recept geeft jouw maïskolf even wat extra swag. De typische smaak van een Jamaican jerk chicken, maar dan van maïskolfjes. Om je vingers bij af te likken!