sport

Dit zijn de leukste sportdocu’s op Netflix

We leven allemaal niet zo stiekem voor binge-worthy series, maar afwisseling is goed voor ons. Dus als jouw Netflix-game toe is aan een upgrade, say no more. We gaan lekker op die docu-tour en we beginnen met deze sportieve pareltjes:

Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story

Je kunt het niet over sportdocu’s hebben zonder deze man te noemen. We kennen allemaal het verhaal over de held die viel wegens dopingsgebruik. Deze docu spaart je niet en gaat in op wat één van de meest spraakmakende schandalen was in de sportgeschiedenis.

Kicking & Screaming

Voetbal is wereldwijd één van de populairste sporten. In deze zesdelige docu volgen we de ontwikkeling van voetbal in Britse context. We zien niet alleen de grote overwinningen, maar ook hoe het er low key aan toe ging op straat.

Last Chance U: Indy

Van voetbal naar football: In Last Chance U: Indy zijn we getuige van het American Football dat op het East Mississippi Community College wordt gespeeld. De verwachtingen en de persoonlijke struggles vormen samen een inspirerend verhaal over boys die leerden in zichzelf te geloven.

Losers

Waar het bij sport vooral om het winnen draait, schijnt deze docu het licht op de verliezers in het spel. Van verschillende sporten zien we de verhalen achter de ‘losers’, die vaak inspirerender en interessanter zijn dan die van de winnaars. Een keer wat anders, de aandacht voor de underdogs in deze docu-series. Ga het checken!