Adidas-x-Dragon-Ball-Z-Sneaker-Collaboration-Arrive-in-Fall-2018

Dit zijn de meest memorabele momenten uit Dragon Ball Z

Dragon Ball Z, ik heb soms echt medelijden met kinderen die niet meer opgroeien met het kijken naar Dragon Ball. Back in the days bleef ik thuis om elke doordeweeks dag om 17:00 DBZ te kijken op Yorin of Fox Kids. Inmiddels kunnen de kids van nu genieten van Dragon Ball Super maar voor de meeste Nederlanders begon het toch allemaal met Dragon Ball Z.

Met de komst van de nieuwste Dragon Ball Super: Broly film leek het ons een goed idee om terug te blikken op de meest memorabele momenten uit Dragon Ball Z.

5# De intro van Trunks

Net nadat Freeza verslagen was door Goku, scheen hij nog te leven en op weg te zijn om de aarde te vernietigen. Echter liep hij aan tegen Trunks en werd binnen enkele momenten koud gemaakt. Het bizarre van dit moment altijd was dat Goku 100 afleveringen nodig had om Freeza te verslaan. Trunks deed het in 1 aflevering.

4# Het moment dat Vegeta toegeeft dat Goku beter dan hem is

Sinds het eerste gevecht tussen Vegeta en Goku is het Vegeta’s doel om ooit een keer Goku te verslaan. Het motiveert Vegeta tot alles wat hij doet en heeft bereikt in zijn leven. De enige keer dat hij Goku wist te verslaan, hield Goku zich in, dus die telt niet. Uiteindelijk, terwijl Goku tegen Kid Buu vecht, erkent Vegeta eindelijk zijn meerdere in Goku met een mooie speech.

3# Gohan wordt Super Saiyan 2 tegen Cell

Een ander memorabel moment is natuurlijk wanneer Gohan Super Saiyan 2 werd tegen Cell. Waar iedereen de hoop had gevestigd op Goku om Cell te verslaan, liet Goku het aan Gohan over. Gohan leek eerst niet opgewassen tegen Cell maar Gohan werd tijdens gevecht emotioneel en bereikte een nieuw level van Super Saiyan.


2# Vegeta offert zichzelf op tegen Majin Buu

Op nummer 2 staat het moment dat Majin Vegeta zichzelf opblies om de wereld te redden. Vegeta stond altijd bekend als het meest egoïstische personage in de serie. Het enige doel dat hij had in de loop van de serie was sterker worden dan Goku. Op dit moment zagen we de andere kant van Vegeta. Hij offerde zichzelf op om andere te redden, tevergeefs uiteindelijk want Majin Buu overleefde het gewoon.

1# Goku wordt voor het eerst Super Saiyan tegen Freeza.

Met afstand het beste moment uit mijn jeugd, Goku die voor het eerst Super Saiyan wordt tegen Freeza. Hoewel er in de Freeza arc op een gegeven moment flink tijd werd gerekt, blijft het één van de beste arcs. Met natuurlijk dit moment als grote hoogtepunt.