Screen Shot 2016-02-10 at 16.03.33

Dit zijn de Nederlandse rappers met de meeste potentie om miljonair te worden

Vandaag publiceerde Forbes de lijst van 2016’s Hip-Hop Cash Princes. Een lijst met artiesten waarvan verwacht wordt dat die veel geld binnen gaan harken en uiteindelijk in het lijstje van Hip-Hop Cash Kings terecht komen.

Maar ja, leuk, die Amerikaanse rappers. Maar hoe zit dat in Nederland? Welke artiesten zijn de Cash Princes van de lage landen en hebben de potentie om zich in het rijtje bestaande uit Ali B, Lange Frans, De Jeugd en The Opposites te voegen?

Lil Kleine

Schermafbeelding 2016-02-10 om 14.03.25

In 2015 is er niemand zo lekker gegaan (en tegelijkertijd zoveel besproken) als Lil Kleine. De ras-Amsterdammer mag zich officieel BN’er noemen, want zeg nou zelf, op vrijwel elke site/krant/talkshow was de man onderwerp van gesprek. Bijna niemand deed meer shows in de afgelopen 12 maanden en weinig mensen zijn zo vaak een Louis Vuitton winkel binnengestapt. Zijn debuutalbum ‘WOP’ komt deze vrijdag uit en als dat ook een succes wordt is er één ding wat zeker is; Lil’ Kleine gaat heel snel richting een saldo met veel nulletjes.

Ronnie Flex

Schermafbeelding 2016-02-10 om 14.03.02

De architect achter het succesvolste album van 2015 gaat een grote toekomst tegemoet. De man die produceert, rapt en zingt heeft al songwriting credits voor Marco Borsato, Major Lazer en Ariana Grande op zijn naam staan – de kans dat hij na zijn volgende album, wat dit jaar verschijnt, de overstap maakt naar de andere kant van de oceaan is heel groot. En bij die overstap komt waarschijnlijk ook een dikke bankrekening kijken.

Sevn Alias

JHOO_Sevn_1509_0047 als slim object1-Hersteld kopiëren kopiëren

 

Aanbiedingen van labels heeft Sevn genoeg, maar vooralsnog blijft de rapper uit Almere het bescheiden Rotterdam Airlines trouw. Alles wordt op eigen kracht gedaan, behalve de boekingen – daarvoor tekende hij een lucratieve deal bij Mojo. Aan shows niet te kort, dus met die showmoney zit het ook goed. Zo getuigt de bovenstaande hummer.

Boef

Schermafbeelding 2016-02-10 om 13.39.40

Na Lil Kleine en Ronnie Flex is Boef de rapper met de meeste Instagram volgers van Nederland. Het gevolg? Zijn merchandise gaat als een trein. Zonamo heeft Boef onder hun hoeden genomen en focussen zich met een heel team op de rapper uit Alkmaar. Enige wat Boef moet doen is goede muziek maken, zij doen de rest.

Rasskulz

Schermafbeelding 2016-02-10 om 14.25.57

Qua muziek is het niet heel denderend wat hij nu uitbrengt, maar als er één ding is waar Rasskulz goed in is, is het zaken doen. Frisdrankmerk, eigen kleding en een eigen muzieklabel, Rasskulz heeft het allemaal. En dat doet hij allemaal vanuit zijn kantoor op de Prinsengracht. Hoe Rasskulz z’n money gaat maken maakt niet uit, maar dat ‘ie het gaat pakken is zeker.

Wilde Westen

Wilde Westen is een recordlabel met waanzinnig veel talent en aanhang. Buiten dat doen ze alles op eigen kracht, dus er is geen label die zich bemoeit of geld incasseert uit de inkomsten. Het Wilde Westen roster bestaat uit Kingsize, Mula B, Louis, 3robi en IliassBeats. Met zoveel talent (en views) gaat het niet lang duren tot dit zich gaat uitbetalen.

SFB

Schermafbeelding 2016-02-10 om 14.15.54

De Haagse rapformatie is al opgenomen in de12van3voor12 en ook hun invloed op New Wave was groot. Maar muziek is niet het enige waar de mannen van Strictly Family Business zich mee bezighouden. Het organiseren van succesvolle events is iets waar zij nu ook hun geld mee verdienen. Binnenkort komt er een SFB album samen met het DJ-collectief GLOWINTHEDARK, wat gegarandeerd zal resulteren in clubanthems. Zei iemand Tomorrowland?