download

Dit zijn de redenen waarom je vriendin altijd je puistjes uit wil knijpen

Als je een vriendin hebt herken je het waarschijnlijk wel: je ligt op de bank met je geliefde en ineens voel je een menselijk knijptangetje zich uitleven op je rug of nek: puistjes worden zomaar uitgeknepen. In bed, onder de douche, tijdens het Netflixen… The list goes on.

Wanneer je vraagt waarom ze het doen hebben ze er geen antwoord op maar toch blijven ze het doen – ‘gewoon, is leuk, laat me’ is zo’n beetje het enige antwoord dat je mag verwachten. Wij zijn zelf, met wat behulp van een psycholoog, gaan zoeken naar antwoorden en dit is er uitgekomen:

Ze zijn hygiënefreaks
download
Dat chicks zijn gesteld op hun hygiëne is algemeen bekend; daarom heeft elke jongen wel eens de vrouwen-wc gebruikt. Wanneer ze een vorm van viezigheid zien op jouw lichaam kunnen ze het dus niet laten om het te verwijderen, oftewel uitknijpen. Zo zorgen ze een beetje voor jouw hygiëne, op een aparte manier.

Het is kalmerend
wellness-285587_960_720
Ken je dat spel nog van vroeger dat je digitaal puistjes uit kon knijpen? Dan weet je waarschijnlijk ook nog wel hoe rustgevend het was, vooral omdat het allemaal digitaal was. Je vriendin boeit dit echter weinig en knijpt er op los in het echt, alsof ze in een VR-versie van het spelletje zit.

Ze houden ervan om in controle te zijn
vintage-1705063_960_720
Al kunnen ze nooit kiezen wanneer je vraagt waar ze willen eten, de meeste vrouwen houden van een vorm van controle. Wanneer ze een puistje uitknijpen in tijden van stress, geeft dat een tijdelijk gevoel van controle. Misschien moeten we ze, om een stressende dame te voorkomen, voortaan dus maar gewoon hun gang laten gaan.

Het is een teken van affectie
apenzaken-de-bavianen-10
Elk organisme heeft een vorm van affectie tonen. Zo plukken de apen vlooien uit elkaars vacht wanneer ze elkaar diggen en gaan ze samen op jacht. Wij stammen afgaand op de evolutietheorie, af van de apen. Het is dan ook niet raar wanneer je de apen, met je vriendin vergelijkt het opeens heel logisch lijkt; vervang de vlooien voor puisten en je hebt een match.

De volgende keer dat je vriendin onverwachts een talgverzameling uitknijpt zonder reden kan je haar dus verwijzen naar dit artikel.