Nike Dunk Low

Dit zijn een paar van de beste sneakers van 2020

Het jaar komt bijna tot zijn einde. Een mooi moment om de beste releases van dit jaar te evalueren en lijstjes te maken. Dit zijn de beste sneakers van 2020 volgens Sneakerjagers.

Nike Dunk

Nike Dunk Low

Voor veel sneakerheads zal het jaar 2020 de geschiedenis ingaan als het jaar van de Nike Dunk. Of het nou een High, Low of SB is, ze zullen geheid uitverkopen. Vooral de ‘Be True To Your School’ versies van de Nike Dunk Low en High zijn onwijs populair. In 1985 bracht Nike voor het eerst deze versie van de Nike Dunk uit. De kleuren van de sneakers zijn geïnspireerd op de kleuren van een aantal grote Amerikaanse universiteiten. De onderstaande Nike Dunk Low ‘Syracuse’ is geïnspireerd op de oranje kleuren van de Syracuse University.

(Photo – Nike Dunk Low Source: JJJJound)

New Balance 992

New Balance 992

Veel mensen zullen niet meteen denken aan de 992 van New Balance wanneer je ze vraagt naar de beste sneaker van 2020. Maar dat dit model van New Balance in dit lijstje zit is zeker niet onterecht. Zo had het merk met deze sneaker verschillende prachtige collaborations op haar naam staan. Check bijvoorbeeld hieronder de samenwerking met JJJJound. Centraal bij de 992 staat kwaliteit en comfort en dat in combinatie met de looks, hoort de sneaker zeker thuis in het rijtje van beste sneakers van 2020.

(Photo – New Balance 992 Source: JJJJound)

Dior x Air Jordan 1

Dior x Air Jordan 1

Als er één release onmogelijk was om te pakken dit jaar, was het wel die van de Dior x Air Jordan 1. Het Parijse high-fashion merk Christian Dior bracht naast de sneaker ook een hele kledinglijn uit. Voor de campagne hadden ze niemand minder dan Travis Scott als gezicht en dat helpt natuurlijk met het creëren van de nodige hype rondom de sneaker. Het prijskaartje? €2000,- voor de low top versie en €2200,- voor de high top versie.

(Photo – Dior x Air Jordan 1 Source: Dior)

Nike Air Max III ‘Infrared’

Air Max III

Vooral in Nederland is het Air Max 90 model van Nike onwijs populair. In 1990 kwam het model uit als echte running sneaker maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een streetwear icoon. Om de 30ste verjaardag van het model te vieren heeft Nike de originele colorway, ‘Infrared’ teruggebracht. Deze kleurencombinatie is al een aantal keer terug gekomen in de 30 jaar dat de sneaker bestaat, maar deze keer bracht Nike je echt terug naar 1990. De sneaker komt dan ook in een retro doos met daarin de reclamefoldertjes die in 1990 ook al rond gingen. Daarnaast heeft de sneaker weer zijn officiële sportieve vorm terug. Door de nostalgie en impact op de sneakerwereld heeft deze Air Max III (90) zeker een plaats in dit lijstje verdiend.

(Photo – Air Max III Source: Sole Finess)

Adidas x Parley Ocean Plastic

adidas Parley
Deze adidas UltraBoost DNA in samenwerking met Parley is een technisch hoogstandje. Het bovenwerk van de sneaker is namelijk gemaakt van garen gesponnen uit plastic dat van de stranden en kuststroken wordt gehaald. Daarnaast is de adidas UltraBoost de perfecte hardloopschoen van adidas. Dat komt door de Boost technologie in de zool die zorgt voor extra demping en de teruggave van energie tijdens het lopen.

(Photo – adidas parley Source: Parley)

Wat is jouw sneaker van het jaar? Check Sneakerjagers (link to ) om inspiratie op te doen met alles wat er dit jaar is uitgekomen en laat het ons weten!