Schermafbeelding 2019-10-11 om 17.05.01

DJ Abstract viert 10 year anniversary met een exclusieve tracksuit

DJ Abstract is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse uitgaansleven. Hij is al 10 jaar relevant in de scene; iedere editie van ADE is hij daar, elk feestje in de Social Chicago Club en ieder jaar staat ‘ie weer op Lowlands. En dat is ook niet voor niets, want in 2016 won hij bij ‘Thre3style World DJ Championships’ de prijs voor ‘Beste DJ van Nederland’ en mocht ons daarna representen in de wereldwijde wedstrijd in Chili. Nu viert hij het 10-jarig bestaan van zijn carrière met een super lit feest in collab met PUMA.

Naast het feest brengt hij met PUMA en PATTA een customized tracksuit uit, die tijdens een kleinschalig event met ADE voor het eerst verkocht werd. Wij spraken DJ Abstract over de hoogtepunten in zijn carrière, de combinatie van zijn werk als DJ én producer en de collab met PUMA.

20191011-ABSTRACT-25-2-2
“Naar m’n vaderland Suriname gaan om te draaien was voor mij heel gek. Voor het eerst zonder familie, puur voor werk.”

Ooit begon DJ Abstract met draaien in een collectief, maar later begon hij ook alleen op te treden: “Mijn allereerste optreden ooit was bij de Melkweg, toen nog in het collectief ‘Groove Click’. Maar tien jaar geleden had ik mijn allereerste solo boeking, dat was in Paradiso met ‘Bassline’ – toen draaide ik nog vinyl. Daarna heb ik trips gemaakt naar Denemarken en Suriname. Vooral die laatste was speciaal voor me, voor het eerst naar het land waar ik vandaan kom zonder mijn familie. Gewoon om te draaien. Dat was wel echt gek, want vroeger ging ik ieder jaar met mn familie op vakantie daarheen.”

“Ik besefte dat touren heel leuk is, maar dat er ook een downside is.”

Toen Abstract voor een tijdje in Azië was voor o.a. de Patta Pop up tour en zijn eigen muziek, kwam hij tot veel leermomenten: “Toen ik op tour was in Azië, ben ik heel ziek geworden door een voedselvergiftiging.  Ik heb zeven uur in een Japans ziekenhuis gespendeerd – ik bleek een bacterie in m’n lijf te hebben. De dag erna ben ik gewoon doorgevolgen naar Seoul voor een show, maar toen heb ik wel even beseft dat er ook een downside is aan touren. Je moet altijd goed uitrusten en voor jezelf zorgen, daar heb ik wel van geleerd.”

Hoewel hij al op veel toffe plekken in de wereld heeft gestaan, staat er nog wat op zijn bucket list: “Wat nog goals voor mij zijn, zijn grotere internationale hiphop festivals als Wireless, Cochaella en Rolling Loud, om daar echt als artiest geboekt te worden.”


 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Playing @eclectique_tokyo at @clubharlem Shibuya tonight!!! Playing longside @_dj_raid @dj_fuji_trill and @djmiyu_ !!!!! 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Een bericht gedeeld door Dj Abstract (@deejayabstract) op

“Vroeger was ik echt vooral DJ, maar die focus is verschoven.”

Wat misschien niet iedereen weet, is dat Abstract niet alleen draait, maar ook beats maakt: “Ik heb mogen werken met artiesten als Dio en De Opposites, ook allemaal via het dj’en. Pas daarna begon ik te produceren. Net zoals tijdens het draaien mix ik meerdere genres, maar de focus blijft wel hiphop en r&b. Maar het zou zo maar kunnen zijn dat ik een keer disco ga maken. Vroeger was ik echt vooral DJ, maar nu is de focus verschoven. Ik ben net zo veel bezig met het maken van beats en zit meerdere keren per week met artiesten samen in m’n studio.”

Over de artiesten waarmee Abstract werkt, zegt hij dat ‘ie best picky is: “Ik plan veel sessies in, maar forceer niks. Als het klikt, dan klikt het en anders niet. Dan werk ik graag met nieuwe artiesten zoals sor, een hele toffe guy. Maar ook met namen als Dio, DigitzzHef, Adje en Kalibwoy. Daar werk ik altijd lekker mee samen.”

Naast PUMA Family, is Abstract ook Family van PATTA: “Acht jaar geleden kreeg ik een job aangeboden in de winkel, dat leek me sick en dat is dus ook gebeurd. De tracksuit is er eentje uit de collectie, maar dan gecustomized met mijn naam, logo en signature looks erop. Ooit zou ik nog wel een geheel eigen collectie willen maken met PUMA.”

De DJ Abstract x PUMA tracksuit komt in twee colorways. De ene is donkergroen/donkerblauw met fel gele details en en de ander zwart/wit met fel oranje details. De pakken zijn dus kleurrijk , waardoor je er lekker mee opvalt. Het jacket heeft op de mouw ‘ABSTRACT’ staan, op de borst het logo van PUMA en ’10 years Abstract’ en in de kraag weer de naam van Abstract. Bij de trainingsbroek staan deze twee logo’s rechts en links op je bovenbeen. De tracksuit is vanaf nu te koop bij Patta.

20191011-ABSTRACT-7-2-2

De collaborative tracksuit lanceert tijdens ADE, maar de DJ is natuurlijk ook te vinden op toffe feestjes: “Mijn planning met ADE is o.a. Bizzey in de Club op woensdag, op donderdag Robin Banks en op zaterdag Girls, Girls Girls in de Chicago Social Club. Dat wordt wel gezellig, ik kijk er naar uit. En op 25 oktober moet je in de Bitterzoet zijn voor ‘ABSTRACT 10YRS’, om met mij te vieren dat ik 10 jaar besta!”

Hieronder check je nog een aantal detail shots van de collabrative tracksuit.

20191011-ABSTRACT-12-2-2 20191011-ABSTRACT-6-2-2 20191011-ABSTRACT-3-2-220191011-ABSTRACT-23-2-2

20191011-ABSTRACT-20-2-2 20191011-ABSTRACT-15-2-2

20191011-ABSTRACT-21-2-2