Schermafbeelding 2020-06-29 om 11.09.47

Nieuwe Netlix docu ‘Athlete A’ over sportschandaal is indrukwekkend

Heb je net Jeffrey Epstein: Filthy Rich afgekeken, staat er weer een ander bizar verhaal voor je klaar over een machtige man die jonge meisjes seksueel heeft mishandled. Ook hij heeft honderden meisjes verkracht, en dat terwijl hij art was.

Larry Nassar is een arts die werkt in de Amerikaanse turnbond. Hij werd onlangs eindelijk opgepakt, en de nieuwe docu ‘Athelte A’ vertelt je het hele verhaal. De turners die werden misbruikt en voor zichzelf en de anderen opkwamen, komen aan het woord. Zij werden zo vaak betast en hadden zo vaak een klacht ingediend bij de turnbond, maar telkens zonder resultaat. Maar ook wordt er laten zien hoe belangrijk lokale journalistiek is. Doordat onderzoeksjournalisten van een lokale krant uit Indianapolis het schandaal naar buiten brachten, werd er eindelijk iets aan gedaan en werd de man opgepakt. Hadden zij dit niet gedaan, dan was hij waarschijnlijk nu nog op vrije voet.

Daarom is de docu ook wat anders dan veel andere docu’s over dit soort onderwerpen. Bij deze docu focussen ze dus niet alleen op de slachtoffers, maar ook op het verhaal van de journalisten. Larry is inmiddels veroordeeld voor 175 jaar celstraf, dus die zien we voorlopig niet meer. Check de trailer van de documentaire hieronder.