Doja Cat

Hoe ‘Bitch, I’m a Cow’ girl uitgroeide tot wereldberoemde artiest

De video van het meisje in koeienpak die ‘Moooo.. Bitch I’m a Cow’ zingt, is je vast niet ontgaan – of je leeft onder een steen. De Amerikaanse/ Zuid-Afrikaanse achter die viral video heet Amalaratna Zandile Dlamini en haar artiestenaam is Doja Cat. Vandaag brengt ze haar tweede studio album ‘Hot Pink’ uit waarop ze samenwerkt met Gucci Mane en Tyga, en eerder dit jaar was ze bij COLORS te gast. Hoe is deze knappe, getalenteerde chick uitgegroeid tot internationale artiest?

Doja is 24 jaar en geboren in Los Angeles. Op het moment dat haar video, waar ze overigens alles zelf voor gemaakt had, viral ging over de hele wereld, was ze eigenlijk al getekend. In 2014 tekende ze namelijk bij TCA Records waar ze ‘Purr!’ uitbracht en wat losse singles als ‘Go To Town’, ‘So Hight’ en ‘Tia Tamera’, maar daar brak ze nog niet wereldwijd mee door. We schreven toen wel al een artikel over de – toen nog – opkomende zangeres en haar tracks die op Soundcloud stonden.  Ze stond in dat jaar ook op Rotterdam Beats, waar het Nederlandse publiek al kennis met haar kon maken. Toen haar ‘Mooo’ video vorig jaar een viral succes werd, kreeg ze een veel groter publiek.

MG_7357

Haar debuutalbum bracht ze vorig jaar ook uit: ‘Amala’, dit leidde tot haar COLORS sessie waar ze ‘Juicy’ zingt. Een track over haar thickness, waar ze trots op is. Met dit nummer kwam ze op nummer 83 terecht in ‘The US Billboard Hot 100’, wat voor Doja haar eerste hitlijst plek was.

Nu releast ze dus haar tweede studio album ‘Hot Pink’, een heet album met featurings van Tyga en Gucci Mane, die hieronder te beluisteren is. En vergeet Doja Cat niet in de gaten te houden.


Dit bericht bekijken op Instagram

🐬 Sold out my first show in Hawaii🌺 Thank you. Beachwear by @fashionnova 🐆

Een bericht gedeeld door Doja Cat (@dojacat) op