holwijn

Dit zijn de domste steden van Nederland

Defano Holwijn reist van stad naar stad om het kennisniveau van de inwoners te testen voor zijn YouTube show #WATWEETJIJ – ‘losjes’ gebaseerd op Worldstarhiphop’s ‘Questions’ -maar wel goed voor twee dingen: entertainment en het is natuurlijk een uitzonderlijk nauwkeurige manier om het niveau van de steden in kaart te brengen. Onze specialisten zijn op het beeldmateriaal gezet om een grondige analyse te doen en hele steden te (ver)oordelen aan de hand van een paar uitspraken. Zie hier: de domste steden van Nederland volgens Defano’s #WATWEETJIJ

#1 Zaandam

Waar moet ik beginnen? De meeste Zaandammers weten kennelijk niet eens in welke provincie ze op dat moment zijn. Je bent in ieder geval niet in Gelderland als je in Zaandam loopt. Koop een kaart broertje. En sorry Zaandam. Maar echt. Wat is er aan de hand met jullie? Waarom weten jullie niets van Mozes? Ik ken atheïsten die je kunnen vertellen wat Mozes zijn lievelingssandalen waren. En jullie weten niet wie Mozes is. Of wat de ark is! Vraag Kraantje en Jiggy. Zij kunnen het beter uitleggen.

#2 Utrecht

Als je denkt dat Utrecht in Zuid Holland ligt, ben je sowieso best wel droevig. En dank Gado dat ze in Utrecht in ieder geval niet gelijk hebben. Utrechtenaren denken gewoon dat Wilders premier is geweest. Kan niet man.

#3 Amsterdam

Amsterdam is geen provincie. Daar denken ze altijd dat de hele wereld om hen draait. Verder hoor je te weten dat een pond gewoon 500 gram is. Tenzij je allerlei gedateerde definities hanteert waarvan ik betwijfel of je die überhaupt kent. Je wordt niet tiende als je de tweede plek inhaalt en je doet geen acht minuten over een kilometer als je 80 rijdt. Maak me niet zo verdrietig Amsterdam.

#4 Den Haag

Ne-heeee, Rotterdam is niet de hoofdstad van Zuid-Holland. En al helemaal geen Arnhem of Haarlem. Please. En in Den Haag snappen ze niks van tijdzones. Goeiemorgen. Daar denkt iedereen kennelijk dat er een tijdsverschil zit tussen Amsterdam en Antwerpen.

#5 Almere

Hoezo denken ze in Flevoland dat ze geen hoofdstad hebben? Heeft niemand ooit gehoord van de metropool Lelystad? Nee grapje, we snappen dat niemand Lelystad kent. Mensen die Lelystad kennen willen Lelystad ook liever ontkennen. Daarbij snapt niemand in Almere hoe leeftijden werken. Want je broertje wordt niet plots ouder dan jij wanneer je 50 bent.

#6 Rotterdam

Ey, Rotterdam maakte de kans om in de drie minst domme steden terecht te komen. Maar eerlijk, als je niet weet dat de 3e wereld oorlog nog niet heeft plaatsgevonden, dan moet je echt even pas op de plaats maken. Leer iets met geschiedenis Rotterdam!

#7 Arnhem

Met deze stad is eigenlijk hetzelfde aan de hand. Arnhem had hoger kunnen staan, maar er was een guy die het hele niveau van de stad naar beneden trok. Ga het zelf maar oplossen Arnhem. Maar deze gast snapte niks van de vragen. Op de vraag ‘welke eend loopt op twee poten’ antwoordde hij: “Hij. Mensen lopen op twee poten”. Sorry Arnhem.

#8 Delft

Jullie waren er dichtbij Delft. Jullie deden het ook best netjes, maar jullie stroggelen echt met breuken man. Maar ik voel me schuldig om hier op te oordelen, want er zat gewoon ½ kans in dat ik het zelf ook fout had beantwoord.

#9 Eindhoven

Beste zuiderlingen, uit onze analyse is gebleken dat jullie geografisch gezien gewoon echt struggles hebben. Hoezo kijken jullie zo op tegen Amsterdam dat jullie denken dat het gelijk ook jullie hoofdstad is? Ga je eigen club supporten.

#10 Zoetermeer

Alles ging relatief goed, totdat iemand niet meer wist dat 9/11 simpelweg 11 september is. Maar eerlijk: ik heb soms ook moeite met tellen. No stress Zoetermeer, jullie kwamen er het beste van af van alle steden.