4cd007d86b2136630805a22550084e50

Dit zijn de meest dope musea van Amsterdam

In Amsterdam heb je talloze musea zitten, maar ze zijn niet allemaal even vernieuwend of interssant. Sommige zijn vooral voor toeristen bestemd, maar ook voor ons zit er genoeg tofs bij. Zo zijn er veel leuke foto museums, interactieve musea en is er veel te doen voor jongeren. Check een aantal van de meest dope musea van Amsterdam hieronder.

Stedelijk Museum


Van dit museum heb je vast al eens gehoord, hij staat namelijk op het Museumplein naast o.a. het Van Gogh Museum. Beneden heb je hier een vaste, uitgebreide collectie en boven meerdere tentoonstellingen. Ze doen ook veel voor jongeren, zoals feestjes in samenwerking met het Skate Cafe en verschillende workshops .

EYE


Dit museum noemde we al eens als fotospot-tip door zijn looks. Maar het museum zelf is ook echt een kijkje waard: ze tonen arthouse films, laten je de ontwikkeling van film door de jaren heen zien en er is altijd een wisselende tentoonstelling te zien van een beeldmaker.

Electric Ladyland

4cd007d86b2136630805a22550084e50
Dit museum in de Jordaan staat bekend om alle neonverlichting; de collectie bestaat uit stenen en mineralen die fluoresceren. Je word echt onderdeel van het kunstwerk, dus saai is het in elk geval niet.

FOAM


FOAM is een wat kleiner museum waar ze vooral fotografie hebben. De tentoonstellingen zijn altijd erg origineel en ze geven jong talent een podium. Momenteel is een fototentoonstelling te zien van Brassaï, die voornamelijk het nachtleven in Parijs fotografeerde.

Scheepsvaart Museum

Ook deze noemde we eerder al in een artikel over vette fotospots. De vaste collectie bestaat uit kunst, interactieve tentoonstellingen over schepen en zelfs Virtual Reality waarmee je terug in de tijd reist. Ook vinden hier vaak events als concerten plaats die perfect passen bij de sfeer van het museum.

Street Art Museum Amsterdam
Schermafbeelding 2019-10-07 om 16.46.21
Dit is het grootste museum voor street art ter wereld met zo’n 7000 vierkante meter. Hij staat in Amsterdam Noord en zit vol met allerlei soorten straatkunst. Je kan er zelf een kijkje nemen, of een tour doen.

Hash Marihuana & Hemp Museum

Deze kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje over Amsterdam. Het is niet alleen interessant om meer te weten te komen over dit Amsterdams goedje, maar het museum zelf is ook erg mooi van binnen.

Zin om wat lekkers te eten na een bezoekje van een van deze musea? Check dan hier waar je de lekkerste burgers eettentjes, sushi of misschien wel wok.