streetwear ams

Dit zijn de dopeste streetwear winkels in Amsterdam

In Amsterdam is echt genoeg streetwear te vinden, maar je moet wel even goed zoeken want ze zitten verspreid over de hele stad. Voor sommige moet je in het centrum zijn, bij de Zeedijk, in Zuid of waar dan ook. De één is wat fijner voor je portemonnee en de ander exclusiever dan de vorige. Check de dopeste streetwear winkels in Amsterdam hieronder.

Solebox


Solebox is een Duitse winkelketen die bekend staat om zijn bijzondere look en shop experience. Het lijkt namelijk net een lab met zijn reageerbuizen, microscopen, rook en witte jassen. Je vind hier op de Nieuwezijds Voorburgwal een grote collectie aan sneakers waarvoor mensen lang in de rij willen staan.

Patta Amsterdam


Patta kan niet missen in dit rijtje. De winkel zit op de Zeedijk en is een must go voor elke sneakerfreak. Patta is een wereldwijd begrip geworden door de vele collabs met Converse, Air Jordan, ASICS, Nike Air en veel meer.

Zeedijk60


In dezelfde straat zit Zeedijk60 – een shop met streetwear van Nederlandse bodem. Je vind hier kleding van The New Originals, Bonne Amsterdam en SUMIBU. Ze geven daarnaast ook podium aan jonge Amsterdamse creatieven en kunstenaars en verkopen Zeedijk60 merchandise.

SNIPES


Bij SNIPES vind je de nieuwste sneakers en streetwear releases. Ze komen daarnaast met toffe acties en collabs zoals een collectie met Stranger Things, ze zijn te zien bij festivals als WOO HAH! en Wireless en momenteel bezig met hun SNIPES booth challenge. Hier geven ze jong hiphoptalent de kans om groot te worden.

FOUR Amsterdam


Als Kanye West in je winkel gespot is, weet je dat het gaande is. Dat is bij FOUR het geval – de winkel die de tofste en meest exclusieve streetwear items verkoopt van merken als OFF-WHITE, Balenciaga en Vetements. Je vind de store in Amsterdam-Zuid.

Maha Amsterdam


Deze streetwear store is er niet zomaar eentje. Het is speciaal voor en door vrouwen ontworpen uit de frustratie dat er te weinig streetwear voor vrouwen te vinden zou zijn in Amsterdam. Hier vind je de nieuwste sneakers, hoodies, shirts en meer.

ETQ


ETQ is een wat meer minimalistisch streetwear merk, en dit is terug te zien aan de winkel. Het ziet er strak uit en heeft de tofste en meest clean items in hun collectie zitten. Je vind deze winkel aan de Singel.

Daily Paper


Daily Paper kan natuurlijk ook niet missen in dit rijtje – al jaren heeft Daily Paper een grote invloed op de streetwear scene en ze komen altijd met de hardste commercials die staan voor inclusiviteit. De winkel zit op de Bilderdijkstraat.

Concrete store


In deze mooie winkel vind je veel exclusieve items van merken als BAPE en Billionare Boy Club. Hier moet je sowieso even langs als je bezig bent met een tour naar de tofste streetwear, hij zit op de Spuistraat.