sate1

‘Duizenden toeristen hebben hondenvlees-saté gegeten op Bali’

Onlangs op Bali geweest en daar een satéetje gegeten? Dan bestaat er een kans dat je hondenvlees hebt gegeten, dat meldt het AD vandaag. Straatverkopers verkochten de afgelopen maanden honden-saté als zijnde kip of varkensvlees zonder dat toeristen dit wisten. Het hondenvlees is afkomstig van honden die onder vreselijk omstandigheden in de voedselindustrie terechtkomen.

Het blijkt uit Australisch onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie Animals Australia (AA). Dat een Australische organisatie hier onderzoek naar doet is niet heel wonderlijk: jaarlijks gaan er miljoen Australiërs naar het Indonesische eiland. De organisatie deed vier maanden onderzoek waaruit bleek dat op grote schaal honden gevangen, vergiftigd en geslacht worden. En het gebeurt allemaal onder de neus van de toeristen, niet ver van de tropische stranden.

AA-directeur Lyn White laat weten: ‘Hondenvlees komt zo langzaam de toeristische voedselketen binnen. Deze hondenvleeshandel is strijdig met afspraken over dierenwelzijn en voedselveiligheid.’ Geen prettig idee…

BRON: AD