PogbaDab_pdp_screenhi_3840x2160_en_ww

EA Sports manipuleert FIFA wedstrijden om je potjes spannender te maken

Het komt vast ook bij jou vast wel voor tijdens een potje FIFA – je staat met 3-0 voor eerste helft en dan gaat het in de tweede helft ineens een stuk moeizamer en de tegenstander komt zelf ook nog eens terug in de wedstrijd. Nu blijkt dat dat allemaal de schuld is van EA Sports.

Er waren al langer geruchten dat EA bij zo een kwaliteitsverschil eventjes roet in het eten gooit om toch nog een eerlijkere wedstrijd te creëren maar dat hebben ze altijd ontkent, terwijl het nu zelfs bevestigd wordt nadat er in één van de bestanden een regel gevonden is over ‘team chemistry’ oftewel teamgeest, dat het momentum bepaalt.

fifa

Dus wanneer je al 3-0 achterstaat gaat EA aan je teamgeest knutselen, waardoor je of juist slechter wordt of je tegenstander juist beter. Best een vreemde zaak, alsof een Go Ahead Eagles ook even uit het niets terug zou komen tegen een Barcelona. Lekker realistisch wel.

Maar als je de FIFA regels kent, zou je met een ‘Jantje’ toch al de controller moeten doorgeven dus voor de echte FIFA speler is dit eigenlijk niet echt van belang.