tassuh

Een gat in de hand hebben kan op de lange termijn een voordeel zijn

De consumentenmaatschappij is alleen maar groter, en bovenal makkelijker, geworden. Kleren kopen? Doe je online. Taxi pakken? Bestel je via een app. Eten fiksen? 1 druk op de knop verwijderd.

Omdat alles zo makkelijk is, is het ook veel makkelijker geworden om veel geld uit te geven. Kleine transacties gebeuren constant. Even een koffietje daar, snel wat halen bij de supermarkt, een Uber ritje delen naar de club toe, daar een rondje halen, ga zo maar door.

Als je een gat in de hand hebt dan leef je op dat soort uitgaves. Je hebt niet door hoeveel je precies en aan wat uitgeeft – iets dat funest kan zijn voor je bankrekening. Dus waarom maak je er niet iets goeds van?

Nee, we zeggen niet dat je minder moet gaan uitgeven – maar dat je bewuster uitgeeft. Met de app Peaks, bijvoorbeeld.

Peaks belegt namelijk met je wisselgeld. Die drie shotjes in de bar van 7,50 worden afgerond naar 8 euro – de vijftig cent die overblijft wordt op je Peaks account gestort, waar vervolgens mee belegd kan worden. Vijftig cent klinkt niet als veel, maar als je alles bij elkaar optelt heb je toch een mooi bedrag waarmee je investeert – en daar gaat het gat in je hand je over enkele jaren heel dankbaar voor zijn, believe us.

Meer informatie over Peaks? Dat is te vinden op hun website.