Drake

Een ode aan 33 jaar Drake

24 oktober 1986 was dan dé dag, om 02:31 ‘s nachts werd baby Aubrey Drake Graham geboren in Ontario Canda. Vandaag de dag kennen wij hem als een van de artiesten van de eeuw, om dat te eren nemen wij je mee de geschiedenis van Drake.

drake

Degrassi
Drake is van alle markten thuis, hij begon natuurlijk als acteur in de Canadese drama-televisieserie Degrassi. Aubrey kreeg de rol van Jimmy Brooks, waar zijn personage in de serie ook al hard op weg was naar een succesvol rapcarrière. Coincedence? I think not.

drake

OVO
Om zijn doorstart te maken ging Drake als independent artist aan de slag, hij bracht onder zijn, toen nog onofficiële label,  October’s Very Own (OVO) zijn eerste mixtapes uit. Hij sloeg meteen de spijker op zijn kop met Comeback Season en So Far Gone.  

drake-ovo

Toen hij  midden 2009 tekende bij het label van Lil Wayne (Young Money Entertainment) ging zijn rapcarrière pas echt in de lift. Na zijn eerste viral album ‘Thank me Later’ scoorde hij hit na hit.

drake

Verantwoordelijk voor de #YOLO movement, de gevoelige ‘Take Care’ periode. de Keke-challenge, de hotline bling dance, is Drake een van de meest onvergetelijke artiesten die wij mee zullen maken. What a time to be alive!

Award na Award
Zijn werk is natuurlijk niet ongeprezen gebleven, zijn muziek is namelijk bekroond met onder andere 13 billboard award (die hij in één nacht heeft gewonnen), 4 Grammy’s en meer dan 15 BET awards. En het ziet er naar dat de rapper het niet daarbij zal houden.

drake

Adonis Graham
More Life! More Life! In album’Scorpio’ maakte Drake bekend dat hij vader is geworden van een zoontje. De identiteit van het kindje is tot nu toen nog anoniem, het enige wat bekend is, is dat hij nu ongeveer 2 jaar oud is. Adonis Graham is wie weet wel de troonopvolger van zijn vader.

drake

Lees hier over zijn verjaardagsfeest afgelopen weekend.