170412-charlie-murphy-standup-njs-125p_ceab1f8f4ea7eb566f7f9b14293e2095.nbcnews-fp-1200-800

Een terugblik op de geniale Charlie Murhpy

Charlie Murphy is niet meer. De acteur en comedian is gisteren overleden aan de gevolgen van leukemie. Hij was slechts 57 jaar oud.

Charlie was voornamelijk bekend door zijn rollen in de films CB4 en Kings Ransom, maar zijn échte doorbraak was te danken aan de Chappelle’s Show. Daar had hij zijn eigen segment, ‘Charlie Murphy’s True Hollywood Stories’, waar hij op prachtige wijze vertelde over ontmoetingen met iconen als Prince en Rick James.

Daarnaast was hij een stem bij de razend populaire show The Boondocks en schreef hij mee aan talloze films. In 2010 kreeg hij zijn eigen special op Comedy Central, Charlie Murphy: I Will Not Apologize.

Hoewel Charlie voor veel mensen in de schaduw van zijn jongere broertje Eddie staat, is hij ongetwijfeld één van de invloedrijkste comedians van de afgelopen jaren. Hij was mede-verantwoordelijk voor het succes van The Chappelle’s Show, herschreef films van o.a. Kevin Hart en was een mentor voor veel jonge comedians en acteurs.

Ongetwijfeld zijn meest herkenbare sketch was zijn verhaal over het ontmoeten van Rick James. Laten we nog één keer terugkijken – een legende is lost.