not today

Een verslag van het concert van Drake waar Drake niet kwam aan de hand van foto’s van Drake

Was weer een aangename verrassing gisteren voor iedereen die dacht Drake EINDELIJK te gaan zien. Na het twee keer verzetten van de show ging de Canadees eindelijk zijn beloofde show geven in de Ziggo Dome. En ondanks het feit dat er al heel veel mensen klaar bleken te zijn met Drake én dat het maandagavond was, leken de mensen die er wel waren zin in te hebben.

Vrouwen zagen er goed uit, guys hadden hun beste outfit aan; mensen waren klaar om de More Life superster live te bewonderen. Het liep allemaal net even anders. In dit verslag nemen we je mee naar de Ziggo Dome van maandag 27 maart en lopen we je door een bijzonder teleurstellende avond heen. Aan de hand van gezichtsuitdrukkingen van Drake, that is.

We starten om:
20.45
drake
Er lijkt iets te gaan gebeuren! De lichten gaan uit en er is beweging op het podium. Drake zou starten om 21.00, maar 20.45 is ook prima. Netjes op tijd wel.

20.47
Het blijkt Popcaan te zijn, de laatste act van het voorprogramma. De Jamaicaan geeft een heel matige show weg, maar het lijkt mensen niet te deren. De sfeer zit er goed in in de zaal.

21.12
drizzey
Popcaan eindigt zijn show, loopt terwijl zijn muziek nog loopt het podium af en vraagt nog even snel of het publiek klaar is voor Drake. Het publiek antwoordt bevestigend:
Drake-Performing-2

21.15
enhanced-mid-16110-1456507356-1
De DJ start wat plaatjes in. Op het podium lijkt de laatste hand aan de voorbereidingen te worden gelegd. Het geduld wordt langzaam op de proef gesteld, maar het publiek klapt nog vrolijk mee.

21.34
eyyy
Het eerste massale boe-geroep vult de zaal, gevolgd door een fluitconcertje. Het publiek wordt ongedurig.

21.37
yeass
De beat van Passionfruit begint, het gordijn voor het podium valt en de lichten gaan uit. De show lijkt te beginnen, enthousiasme maakt zich van de Ziggo Dome meester.

21.44
wauw
De show blijkt helemaal niet te beginnen; als reactie op het boe-geroep is er besloten integraal More Life aan te zetten en het volume wat op te draaien. Drake is nog nergens te bekennen en het publiek voelt zich enigszins in de maling genomen door het aanzetten van More Life.

21.48
drake
Na meer boe-geroep en gefluit wordt More Life weer afgezet. Het volume gaat weer wat omlaag en hetzelfde CD’tje als voor More Life wordt weer aangezet. Meisjes op de gang hebben ‘eigenlijk helemaal geen zin meer’, een jongen op de WC roept ‘Fuck Drake!’

22.14
Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2015
Rae Sremmurd’s ‘Lit Like Bic’ wordt voor de derde keer van de avond ingezet. Het publiek wordt onrustig en is op het internet op zoek naar nieuws/updates.

22.22
not today
Die update komt er 8 minuten later, wanneer er een vrouw het podium opkomt die mededeelt dat Drake ‘ziek’ is geworden. De show is verplaatst naar woensdag 29 maart. Dacht je Drake vandaag eindelijk te gaan zien? Toch niet!

22.24
Rihanna-featuring-Drake-performing-at-The-Brit-Awards
En zo wordt de Drake fan voor de derde keer gescrewd. Inmiddels bloeit er een levendige handel op Ticketswap en staat de telefoon bij Ticketmaster roodgloeiend van iedereen die het wel met Drizzy gehad heeft en gewoon zijn geld terug wil.

Van uitstel komt afstel? Het begint er ernstig op te lijken.