14196089_1106793379403338_45632372036786688_o

Encore Festival zal volgend jaar in hetzelfde weekend als Lowlands plaatsvinden

De afgelopen drie wierp het zich op tot traditie: Encore Festival was één van de festivalseizoen-afsluiters. Elk laatste weekend van augustus vond het jaarlijkse festival plaats op de NDSM werf, maar dat zal dit jaar niet het geval slaan.

Encore Festival heet namelijk bekend gemaakt de handen ineen te slaan met Mojo Concerts. Volgens het festival is het de manier om ‘de sterke positie in de festivalmarkt als hét hiphop- en R&B-festival van Amsterdam verder uit te bouwen’.

Vanaf 2017 zal het festival een weekje eerder plaatsvinden – dat gebeurde echter niet helemaal vrijwillig. Maarten van Vugt van Mojo zegt: ‘Het heeft te maken met vergunningen vanuit het stadsdeel. De afgelopen drie jaar vond Encore Festival altijd plaats op de zondag na Voltt Loves Summer, wat als voordeel had dat we de productie konden delen. Het stadsdeel wil nu in verband met onder andere geluidsoverlast naar de omgeving niet meer dat twee festivals in een weekend plaats vinden. Het voordeel voor ons is dat we nu wel een zogeheten grote vergunning krijgen. Onder onze oude vergunning was het alleen toegestaan om geluid te maken in tenten, komend jaar kunnen we ook met een buitenpodium gaan werken.’

Naast Encore Festival werkt Mojo ook samen met Woo-Hah, dat vorig jaar een duidelijke injectie kreeg en acts als Young Thug, ScHoolboy Q en Tyler, te Creator boekte.