EF18_Freshmen Promo_Insta Post_ALGEMEEN (1)

Encore Freshmen competition: Encore geeft jong talent een podium

Waar in Amerika rappers elk jaar strijden om een plekje op de XXL Freshman cover, is in Nederland Encore het platform dat nieuwe rappers in het daglicht zet. De Encore Freshman Competition bestaat al sinds 2015 en kent alumni als Yung Nnelg, Woodie Smalls, Jay-Way, Amartey, Dubbelfroes en many more.

De talenten krijgen bij de Encore Freshman Competition de kans om zich te bewijzen en een plek te veroveren op het Encore Festival. Dit jaar is er natuurlijk weer een nieuwe vracht aan talenten dat zich aanmeldde maar er zijn uiteindelijk 6 genomineerde waar je op kan stemmen. De winnaar zal je terug kunnen zien op Encore Festival 2018 – stemmen kan via deze link. Wij geven vandaag een korte introductie.

Heavenly

Heavenly is een 18 jarige R&B/Soul artiest, songwriter & engineer uit Almere. Ze beschrijft zichzelf als iemand die “alternatieve vibes” en invloeden van zowel Hiphop als Jazz muziek blend tot een combinatie die je nog niet eerder gehoord hebt.

Handrick

Handrick is 17 jaar en afkomstig uit Alphen aan de Rijn. Hij pakte al enige publiciteit met zijn keiharde 101Barz Blow-out sessie maar wacht nog op zijn definitieve doorbraak. Handrick klinkt in eerste instantie als een doorsnee rapper maar laat toch zien dat hij in staat is om zijn eigen draai aan tracks te geven, hiermee laat hij zien een authentiek geluid neer te kunnen zetten.

Flavio

Flavio Monteiro kan je misschien kennen als Yung Latté – een MC die vooral aanwezig is in het Amsterdamse nachtleven. Over zijn eigen muziek is nog niet veel bekend, maar de energie die hij als MC brengt is ongekend en zal hoogstwaarschijnlijk terug te horen zijn in zijn tracks.

Berano

Berano brengt tropische vibes met zich mee in de Encore Freshman 2018 competition. De jonge Amsterdammer lijkt het, voor zijn muziek, te zoeken bij zijn Afrikaanse roots en het klinkt zeer verfrissend. Met nog maar 2 tracks uit lijkt het erop dat Berano zich perfect kan meten met andere Afro beats/trap artiesten in Nederland en in de toekomst misschien zelfs wel internationaal.

Asha

Asha is de enige artiest uit het zuiden van het land, om specifiek te zijn Rotterdam. Asha maakt straight up trap muziek en heeft inmiddels een kleine buzz om zich heen gebouwd. Met al een aantal tracks en clips uit is hij hard op weg om de nieuwste trapper in de rapscene te worden.


 

Lil Night 5700

Er is niet veel bekend over Lil Night 5700, alleen het feit dat hij een tune heeft met de Amerikaanse producer Stoopidxool. New Wave stand up.