Schermafbeelding 2018-01-23 om 10.59.02

Er gaan geruchten dat China de hiphop cultuur van televisie wil verbannen

Dat China wat sommige onderwerpen betreft een streng land is, wist je waarschijnlijk wel. Maar nu gaat het land nog een stapje verder: ze willen de hiphop cultuur compleet van TV verbannen. Ook gaat het land geen programma’s meer uitzenden waarin mensen tatoeages hebben, want ook dit komt volgens hen veel voor in de hiphopcultuur. Dit blijkt uit een rapport van TIME.

Het land heeft de regels flink aangescherpt van wat er wel en niet in de Chinese media mag komen. Ze eisen nu dat programma’s geen acteurs mogen hebben met tatoeages, geen hiphopcultuur zichtbaar, geen subcultuur  en geen ‘ontmoedigde cultuur’. Deze nieuwe regels staan in de ‘ State Administration of Press, Publicaiton, Radio, Film and Televison of the People’s Republic of China (SAPPRFT)’

De nieuwe regels zijn het gevolg van een recent besluit om een rapper, genaamd ‘GAI’ te verwijderen uit een populaire zangwedstrijd op tv: ‘Singer’. Ook werd rapper ‘VaVa’ uit de show ‘Happy Camp’ gehaald en werden tracks van underground rapper ‘Triple H’ verbannen van streaming sites. Het gaat zelfs zo ver, dat een kandidaat van een show genaamd ‘Super Brian’ en ketting om had en deze geblurred werd omdat het bij de hiphop cultuur zou horen.

Een 12-afleveringen tellende serie over hiphop in China ‘Rap of China’ werd 2.5 biljoen keer bekeken na de premiere volgens BBC en dit was waar de censuur begon. Hopelijk zijn deze geruchten niet 100% de waarheid, want dit is nogal heftig.

 

Bron: Pigeons and Planes