EncoreFestival2017

Er komt dit jaar geen Encore Festival

Encore organiseerde tot voorheen altijd een heel tof hiphopfestival in de zomer, maar  dit jaar gaat dat helaas niet door. Encore heeft dit besloten, onder andere omdat de vorige editie tegenviel. Ook is de dure locatie een probleem en zijn de buitenlandse hiphop artiesten moeilijk te voorspellen:

‘Tel daarbij de grilligheid van de hiphopmarkt ook nog eens op: het gebrek aan loyaliteit van buitenlandse artiesten, de absurd hoge gages, de hoge verwachtingen van het publiek. Kijk maar naar WOO HAH!: hebben ze net een gigantisch programma aangekondigd, vragen mensen wanneer ze Kendrick Lamar en Drake aankondigen.’ Volgens Le Rutte is met het cancelen van de 2019-plannen niet gezegd dat de stekker definitief uit Encore Festival gaat’ , laat Camiel le Rutte van de Melkweg aan 3voor12 weten.

Op Instagram heeft de organisatie van Encore zelf ook al van zich laten horen: “Unfortunately we will not be able to make Encore Festival happen this year. We hope to come back even harder and better in 2020!”.

Gelukkig zijn ze nog wel elke week in de Melkweg te vinden voor een clubavond!