27541296473_1f91ef4461_b

Er komt een Harry Potter versie van Pokémon-GO

Even een snelle throwback naar de zomer van 2016: je liep door je wijk om even naar de supermarkt te gaan en onderweg kwam je grote groepen jongeren tegen, met ieder een powerbank aan zijn telefoon, die allemaal op hetzelfde af leken te gaan. Dit was Pokémon-GO en waarschijnlijk deed je er zelf ook aan mee.

Pokémon-GO was razend populair. Mensen trokken massaal weer de straat op om het Augmented Reality spel te spelen en eventjes was de manier hoe jij spelletjes speelde op je telefoon helemaal veranderd. De app leek zijn populariteit te verliezen maar niets is minder waar: er zijn nog een half miljoen gebruikers die het wekelijks spelen. Dit was reden voor de makers van het spelletje, Niantic, om een vervolg te ontwikkelen: ‘Harry Potter: Wizards United’.

De geruchten hingen al in de lucht maar het lijkt nu dus echt werkelijkheid, blijkt uit een officieel bericht van Niantic. In het spel moet je in plaats van Pokémons op zoek naar voorwerpen en toverspreuken. Ze spraken ook over het tegenkomen van personages uit de Potter wereld, dus misschien kom jij binnenkort wel Hermelien of Ron Wemel tegen als je s’nachts over straat loopt.