festival

‘Er komt een nieuw, permanent festivalgebied op steenworp afstand van Amsterdam’

PARK21, zo moet het terrein gaan heten waar o.a. plek moet komen voor een groot, nieuw, permanent festival gebied. Het park, dat tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep moet komen te liggen, heeft een grootte van duizend hectare en wordt daarmee het grootste park van zijn soort in west-Europa – ruim twee keer zo groot als Central Park. Volgens John Nederstigt is de potentie enorm, ook omdat het op steenworp afstand van Amsterdam en Schiphol ligt.

Buiten dat er een groot festivalterrein moet komen, moet er een groot thema park komen, een recreatiegebied, een groot meer en een landbouwgebied dat zich moet gaan richten op de productie van vlees, groenten en fruit.

Vogelvlucht PARK 21, kosteloos

Volgens Tom Horn, wethouder van de gemeente Haarlemmermeer is de gemeente in gesprek met concertorganisator Mojo en festivalorganisator ID&T over de aanleg van een permanent festivalgebied: “Mysteryland trekt nu zestigduizend bezoekers per dag, en wordt nog steeds groter. Op de huidige plek op het voormalige Floriadeterrein hebben we de grens wel zo’n beetje bereikt.”

Het dus zo maar eens kunnen dat we binnenkort voor elk groot festival naar PARK21 gaan.

10_Basis_JORRIS_2016_IV
Bron: Het Parool
Beeld: Jorris Verboon & PARK21