19001663524_e5f6ed2d5d_b

Er komt een nieuwe hittegolf aan en dit is hoe je hem doorstaat

De wereld is aan het opwarmen en dit hebben we door – de afgelopen weken waren zo warm dat we eigenlijk met zijn alle verbijsterd staan over de tropische temperaturen waar we voor een langere tijd te maken mee hebben gekregen.

Nu is er volgens het KNMI een grote kans dat we de komende dagen weer met een hittegolf te maken gaan krijgen. Veel van ons zijn dit niet gewend en zijn er eigenlijk klaar mee, terwijl dit eigenlijk de mooiste tijd van het jaar hoort te zijn. Waar we het hele jaar om zeuren gebeurd eindelijk en dit is hoe je de warme dagen doorstaat.

Water in de vriezer
Waarschijnlijk ben je al in de ochtend zwetend wakker geworden, rennend naar de kraan alsof het zondagochtend is. Helaas wordt je er al snel aan herinnerd dat het buiten lijkt op de binnenkant van een vulkaan – het water is op zijn koudst een beetje lauw. Daarom raden we aan om een paar flesjes in de vriezer te gooien, voor de nodige verkoeling en hydratering (word to Donnie voor deze!).

Our fridge full of toxic European Fanta, Oreos and water - Hotel Oceano Atlantico - Portimao

Our fridge full of toxic European Fanta, Oreos and water – Hotel Oceano Atlantico – Portimao

Het openbare zwembad (of gewoon het strand)
Als je je weer als een kind van 12 wilt voelen EN aan je lichaam wilt denken, moet je gewoon naar het openbare (buiten)zwembad gaan. Waarschijnlijk eindig je in een watergevecht met een veel te irritant kind, maar je bent in ieder geval wel lekker afgekoeld. Als je je niet zo ergert aan het zand, kan je natuurlijk ook naar de mooie Nederlandse kust toe trekken.

090709-F-5435R-003

Alles in de vriezer!
Misschien is het handig om een grotere vriezer te kopen, want naast al die flesjes water en waarschijnlijk ook ijsjes, moet er ook nog ruimte zijn voor je lakens. Dit eeuwenoud trucje werkt goed om je lichaamstemperatuur ‘s nachts op peil te houden en is oersimpel. Stop je lakens voor twee uurtjes in de vriezer, haal ze er uit en waarschijnlijk val je in record tijd in slaap.

bed-linen-1149842_960_720

Geniet!
Al dat gezeur is nergens voor nodig en heeft alleen maar negatief effect op je mood. Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je vrolijk denkt dan ga je vanzelf wel vrolijker zijn. Het komt zelden voor dat we zulke warme dagen krijgen in dit land, dus het beste wat je kunt doen is gewoon naar buiten en genieten van de zon (of de schaduw!)