TMB2

Er staat een nieuwe sound op uit Rotterdam dankzij Trapmoneybiggie

In dit land loopt veel talent rond. Nu hiphop officieel het grootste genre is in Nederland, is er steeds meer ruimte voor al dit talent om zich te ontwikkelen tot supersterren die zich aan de top kunnen voegen. Het probleem is dat dit talent nog ontdekt moet worden – aan ons om ons bereik wekelijks in te zetten om dit talent te pushen.

De eerste artiest waar we het spotlicht op laten schijnen is afkomstig van Rotterdam en is een speciale. Naast rapper is deze 20-jarige Rotterdammer ook een producer die o.a. voor jeugdvriend Ronnie Flex heeft geproduceerd en Amerikaanse artiesten als Fredo Santana, D Savage en Lil Wop. Ontmoet Trapmoneybiggie uit Capelle.

TMB1

Trapmoneybiggie viel ons al op door zijn naam, omdat het een naam was die we ergens vaag van herkende. Toen we eventjes door bleven zoeken, kwamen we er dus achter dat hij de producer is van de openingstrack van ‘Nori’, namelijk ‘Saus’. De dag dat we hem benaderden zou hij al een item droppen met ‘101Barz Hitmakers’ en in deze episode is gelijk te zien wie Trapmoneybiggie is.

Als we hem vragen om zijn muziek te omschrijven is zijn antwoord heel direct: “Hou je wijf thuis muziek! Foreign Amerikaanse sound met Roffa Oost influence”. Hij heeft ons dus al vroeg in het gesprek laten zien dat hij een sterk karakter heeft en dat hij niet bang is om te laten zien wie hij is. Wanneer hij zegt invloed uit Amerika, liegt hij niet – in zijn video met 101Barz zien we hem al lean drinkend terwijl hij midden op straat los gaat op Soulja Boy. In zijn tracks is te horen dat hij niet zomaar een Amerikaanse sound naar Nederland brengt, maar eentje diep uit de underground van Amerika.

Nonchalant glijdt hij over de unieke beats, terwijl hij domme line na domme line rapt op een manier waardoor het lijkt alsof hij altijd aan het freestylen is. Het is zonder twijfel iets wat Nederland nog nooit gehoord heeft en dit weet hij. “Als Frenna of Spanker iets doet, kan jij dat niet doen want jij bent Frenna of Spanker niet… Maar als jij iets doet kunnen zij dat niet want zij zijn jou niet!” legt hij uit in het 101Barz item.

TMB3

Wat hem nog specialer maakt, is dat hij zelf ook produceert. Hij begon na het rappen met produceren omdat hij zijn eigen beats wilde hebben. Tot de dag van vandaag zijn er al mensen als jeugdvriend Ronnie Flex, die volgens hem “de eerste persoon is waarmee hij ooit bevriend mee raakte”, Fredo Santana en D Savage. Dit zijn dus bizar grote namen, vooral als je nagaat dat rappen zijn hoofdambitie is.

Als we kijken naar zijn recente activiteit, zien we dat Trapmoneybiggie one to watch is. In de afgelopen 4 weken heeft hij 4 videoclips gedropt en als we zijn Instagram mogen geloven heeft hij er nu al weer een in de maak.

Check meer muziek en het 101Barz item hieronder: