playstation 5

Er zijn eindelijk details over de PlayStation 5

Het is alweer bijna 6 jaar geleden dat de PlayStation 4 is uitgekomen en hoewel hij het waarschijnlijk bij iedereen nog prima doet, zijn mensen klaar voor de volgende stap in de evolutie van het gamen. Vandaag zijn er eindelijk wat details boven water gekomen over de volgende generatie spelcomputer.

Als aller eerst het grootste nieuws: de PS5 zal backwards compatible zijn. Wat dit inhoud is heel simpel – games die je op je PlayStaton 4 kan spelen, ga je ook kunnen spelen op je PS5. Dus je gaat geen nieuwe collectie aan games moeten kopen om iets te hebben aan je nieuwe spelcomputer. Ook de VR-technologie van de PS4 zal samengaan met de PS5, dus als je hierin al geïnvesteerd hebt zit je safe.

Ook de SSD (Solid State Drive) is een grote stap vooruit. Volgens een test waren de laadschermen van ‘Spider-Man’ van 15 seconden naar 0.8 seconden gegaan. Dit is een enorm verschil en zal de hele game-ervaring een stuk leuker maken. Met de Radeon NAVI GPU zal de PS5 ondersteuning bieden voor 8k resolutie games. Volgens geruchten zal de PS5 pas in december 2020 uitkomen, dus er is tijd genoeg om te sparen.