DQXpU91VAAEldOM

Er zit een statement achter Time’s ‘Person of the Year’ cover

Afgelopen woensdag reikte tijdschrift ‘Time’ hun ‘Person of the Year’ uit van het jaar 2017. De eer ging naar degenen die seksueel misbruik het afgelopen jaar bespreekbaar maakten met de hashtag #MeToo. Het tijdschrift deelde toen via Twitter een foto van hun cover en toen begonnen mensen iets raars te zien aan de cover.

Op de cover is namelijk naast een aantal andere vrouwen, een stuk elleboog te zien. Het lijkt dat een persoon van de foto is afgeknipt, maar hier zat een gedachte achter: De ‘person of the year’ is niet alleen voor de mensen die openbaar hun #MeToo ervaring hebben gedeeld, maar ook de anonieme slachtoffers.

De elleboog staat dus voor alle andere mensen die seksueel misbruikt zijn, omdat het voor sommige mensen lastig is om hun verhaal online te delen:“The stray elbow on Time’s Person of the Year cover is meant to include victims of sexual harassment who have to stay anonymous: It’s still really difficult for a lot of women to come forward,” zegt Charlotte Alter, correspondent van Time Magazine. Het afknippen van de vrouw van de cover was dus juist bedoelt als een mooi gebaar.

Bron: The Mighty