exclusieve sneakers

Deze exclusieve sneaker winkels in Amsterdam moet je checken

Vorige week schreven we al een artikel over de dopeste streetwear winkels in Amsterdam, maar vandaag geven we je tips over bij welke sneaker winkels je moet zijn om je outfit af te maken. Bij sommige van de eerder genoemde streetwear shops kun je ook sneakers halen, maar we wilden je deze exclusieve sneaker winkels in Amsterdam toch niet onthouden. Deze hebben nu eenmaal een grote invloed op de fashion scene.

2nd Culture

2nd Culture is een tweedehands winkel die unieke exemplaren sneakers verkoopt. Je kan hier zelf je oude designer sneakers inleveren die je niet meer draagt, of gewoon alleen een nieuw paar scoren.

Sunika

‘Sunika’ is Japans voor sneaker en is een winkel waar je niet snel mainstream exemplaren zult vinden. Dit kleine zaakje zit vol met unieke Nike’s, maar verkoopt ook merken als Karhu en Saucon.

Concrete

Deze stond ook in ons rijtje met streetwear winkels – ze verkopen hier zowel kleding en exclusieve schoenen van merken als Alexander Wang, Raf Simons en veel adidas collabs. Ook kan je hier terecht voor ‘Sneaker Freak’ magazines, voor de echte sneakerheads.

Chaptr One


Dit bericht bekijken op Instagram

Nike Air Max 90 x Off-White Desert Ore. Size 40 / US 7 available in-store now!

Een bericht gedeeld door Chaptr One (@chaptrone) op

Chaptr One is opgericht door sneakerhead Chanica Kist, die op moment van starten 550 paar Nikes in haar collectie had. Ze verkoopt limited edition sneakers van verzamelaars waar maar weinig van gemaakt worden; je hebt dus geluk als je favoriete sneaker in jouw maat aanwezig is.

Maha Amsterdam

Deze exclusieve sneaker winkel in Amsterdam is bijzonder omdat ‘ie speciaal voor vrouwen opgestart is. Je vind hier veel Nike Air Max’s en de schoenen zijn verkrijgbaar in kleinere maten. Maha is altijd up to date met de nieuwste releases dus je vind altijd wel een paar frisse sneakers.

Oqium


Oqium heeft winkels in Amsterdam, Rotterdam en Berlijn maar die in onze hoofdstad is speciaal door de exclusieve evenementen en releases. Ze verkopen vooral veel soorten Jordan’s en hebben altijd speciale items in de winkel liggen.
FOUR

Bij FOUR heb je niet alleen high-end fashion maar ook veel footwear van merken als Balenciaga waar maar een aantal paar van gemaakt worden. Hier moet je dus sowieso even langs.

ASPACT

Dit bericht bekijken op Instagram

👌

Een bericht gedeeld door ASPACT (@aspact.stores) op


ASPACT mag ook zeker niet missen in dit rijtje, omdat ze de Nederlandse high-end sneaker merken Filling Pieces en ETQ verkopen.