OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook gaat jouw mediagebruik in de toekomst domineren met Augmented Reality

Het is geen geheim dat Mark Zuckerberg de toekomst wil veroveren met Facebook. Zo geeft hij al wat vooruitzichten over Augmented Reality – een potentieel revolutionaire technologie die digitale beelden overlapt op de echte wereld, al toegepast door Apple, Microsoft, Snapchat (filters), Magic Leap en anderen. Als je het hem zelf wilt horen zeggen:

Het werd al bespreekbaar gemaakt tijdens de onthulling van het 10 jarige masterplan van Facebook in 2016. Het ambitieuze plan is een tijdlijn van 10 jaar waarin Facebook kunstmatige intelligentie, alomtegenwoordige internet connectiviteit en virtual- en augmented reality als levensvatbare delen wil gaan realiseren in het komende decennium.

Facebook 10 year roadmap

Afgelopen dinsdag heeft Facebook ontwikkelaars de mogelijkheid gegeven om hun eigen AR-effecten voor de camera van de Facebook-app te bouwen. De eerste effecten zullen relatief basic zijn en vergelijkbaar met de bloemen-, bambi-, en puppyfilters van Snapchat. Volgens Zuckerberg is het einddoel met AR om een lichtgewicht bril uit te brengen die virtuele objecten weergeeft in de echte wereld – de camera van de app kan dan gebruikt worden om dingen zoals een menukaart in een restaurant, een virtueel schaakbord op een fysieke tafel en virtuele 3D art op een kale muur te zien.  In theorie opent Facebook hiermee ook de deuren als host van het fenomeen Pokémon Go.

Naast de huidige strijd met Snapchat opent Zuckerberg nu ook het vuur op vrijwel de hele tech-industrie. De spullen en wilde features waar Mark het over heeft vormen een mijlpaal en luiden tevens de langzame mars naar de dood van de smartphone en televisie in. Waarom zou je ten slotte voor honderden euro’s een tv kopen als je met het Camera Effects Platform straks een €1 app kunt kopen waarmee je op de muur kunt Netflixen? Oké, misschien als je een hekel of fobie jegens brillen hebt.

facebook glasses

So what’s next? Futuristische superintelligente lenzen? Nevermind, dat klinkt ook wel nice – bij deze geclaimd door BALLINNN’.

Source: Businessinsider