Schermafbeelding 2019-11-07 om 16.44.32

Deze eigenzinnige, vrouwelijke rappers moet je kennen

Er komen steeds meer female rappers bij en dat zorgt voor meer diversiteit in de hiphop wereld. Hiphop is toch een wereld die voor het grootste deel voor mannen gerund worden, maar dat betekent niet dat we de vrouwelijke rappers maar moeten vergeten. Namen als IAMDDB en Rico Nasty zijn sterke, goede en muzikale namen die je anno 2019 toch echt wel moet kennen. Wij laten je vandaag kennis maken met een paar van zulke rappers die je vanaf nu moet volgen.

Lizzo


Dit bericht bekijken op Instagram

If you fight like a girl… cry like a girl… do ya thang run the whole damn world

Een bericht gedeeld door Lizzo (@lizzobeeating) op


Lizzo is een opvallende verschijning die altijd haar woordje klaar heeft, ze is niet alleen een rapper maar ook een game changer met onder andere haar body positivtiy acties. Onlangs bracht ze haar derde, gevarieerde album ‘Cuz I Love You’ uit. Ze is er eentje om in de gaten te houden.

Rico Nasty

Dit bericht bekijken op Instagram

Bank Account looooK LIGHTNING 🌩 ✨😈

Een bericht gedeeld door TACOBELLA (@riconasty) op


Rico Nasty is een 22-jarige moeder, rapper en power woman; ze begon overigens eerst met dichten, toen pas met rappen. Maar dat was niet heel toevallig, want haar vader rapte ook. Ze heeft inmiddels al meerdere mixtapes uitgebracht, waaronder haar laatste krachtige, punky ‘Anger Management’ EP.

Doja Cat

Doja Cat begon in 2014 met rappen en vier jaar later ging ze viral met ‘Mooo.. Bitch I’m A Cow’. Ze bracht twee albums uit en was te zien bij COLORS met haar sappige nummer ‘Fruity’. Op haar laatste album werkt ze samen met Gucci Mane en Tyga, dat bracht zij vorige week nog uit. Deze energieke, sexy rapper is nog lang niet klaar met het droppen van muziek.

Megan Thee Stallion


Dit bericht bekijken op Instagram

@malalunafest today 🔥🔥🔥

Een bericht gedeeld door Hot Girl Meg (@theestallion) op


Hot Girl Meg uit Houston, Texas mag ook zeker niet missen in dit rijtje.  Ze brak door met haar verschijning bij Houston Cypher, en was gelijk een begrip in de rapscène van Houston. Ze is getekend bij ‘300 Entertainment’, waar ze de eerste vrouwelijke rapper was.  Je kent haar van de ‘Hot Girl Summer’ anthems ‘Big Ole freak’ of  ‘Cash Shit’ maar de vliegende Meg heeft nog veel meer gedaan.

IAMDDB

Als laatste de trap-jazz UK rapper IAMDDB: vorig jaar mocht ze Lauryn Hill supporten tijdens haar tour. Afgelopen jaar bracht ze haar ‘Swervvvvv.5’ album uit en zou eigenlijk op Lowlands staan, maar ze had haar vliegtuig gemist. IAMDDB is van alle markten thuis met haar mix aan genres.