Schermafbeelding 2020-03-20 om 10.16.40

Opstijgen naar de toekomst in FILA’s nieuwe ADL99 sneakers

FILA komt met de ADL99 ( a.k.a Adrenaline) sneaker én het is vandaag ‘World Storytelling Day’. We kunnen nu allemaal wel wat mooie verhalen gebruiken en dus vroeg FILA een aantal talenten om hun ‘adrenaline’ moment te delen. Oftewel, dat moment waar ze keihard gingen, als een raket door de ruimte. Om een beetje in het thema van ‘World Storytelling Day’ te blijven maakte dichter Rachad Debdoubi gedichten van de opstijg-verhalen van Bilal Wahib, Colorful, Ayden en Kimberlee Ramirez, check ze hieronder.

Ayden
Copy of JulianeFalk19 poem1

Voor Ayden was zingen altijd haar biggest purpose. Wat veel mensen niet weten is dat ze vroeger veel last van angst, ze durfde het podium niet op. “Toen ‘Till It Hurts’ met Yellow Claw uitkwam moest ik wel. Ineens stond ik voor een zaal van 40.000 man. Dat was voor mij het allerhoogste dat ik voor mezelf kon winnen. Daarna was ik sterker dan ooit.” Ze vetrok voor twee jaar naar Amerika om muziek te maken en inmiddels heeft ze al meerdere singles gedropt. Die overwinning op haarzelf staat centraal.  “Als je van jezelf wint, dat is het lekkerste gevoel ever, dát is adrenaline.”

Bilal Wahib

poem22Copy of JulianeFalk21

Bilal is één en al energie als je hem tegenkomt. Niet gek dus dat hij zichzelf uitdaagt met meerdere talenten als acteren en zingen. Voor hem kwam het skyrocket moment niet één keer, maar meerdere keren. Bijvoorbeeld toen hij zijn eerste rol in een bioscoopfilm kreeg (Fissa) en weer toen Mocro Maffia uitkwam: “Toen ging het hard. Dat was gevaarlijk man, ineens word je herkend op straat en ben je een jaar volgeboekt.”  Maar Bilal heeft honger, en wil altijd meer: “Ik droom er van om de Ziggo Dome vol te krijgen.”

Kimberlee Ramirez

Copy of JulianeFalk09poem3

Kimberlee is DJ en dat is te zien aan haar manier van praten; met haar handen drukt ze op onzichtbare knoppen om haar woorden kracht bij te zetten. Die flow is ook meteen haar kracht. Het moment waarop Kimberlee voelde alsof ze aan het opstijgen was? Toen zij aan het draaien was in Rotterdam en het publiek haar track woord voor woord meezong. “Ik kreeg nog net geen tranen in mijn ogen. Dat was bizar. Vanaf dat moment dacht ik damn, ik wil meer.”  De volgende dag zat ze meteen in weer in de studio. Voor haar is adrenaline bijna verslavend. Of je nou hard gaat of even niet zo, die rush nastreven – dat motiveert.

Colorful

poem4Copy of JulianeFalk13

De boys van Colorful houden niet van binnen de lijntjes kleuren; ze stralen een en al energie en creativiteit uit. Ze doen alles op gevoel. Toen zij voelden dat er een plek en community moest komen waar creatieve mensen samen konden komen, begonnen zij met Colorful in club AIR.  “De eerste editie, en zelfs de foto shoot ervoor,  het was meteen raak. De energie klopte gewoon.” Maar toen ze een eigen podium op Parels van de Stad Festival kregen werd het echt. “Toen we daar, met onze ouders op het podium stonden. Tussen al die gevestigde namen, 1000 man publiek. Dat was wel echt een rush.”

De FILA ADL99 is vanaf nu te koop bij winkels als One Block Down, Naked en Caliroots en kost €99,95 – ga ze (online) halen en stijg op naar de toekomst!

Fotografie: Juliane Falk
Styling: Elvis Osawe