2pac-810x405

FILA gaat de favoriete schoen van Tupac terugbrengen

In 1996 verscheen het classic album ‘All Eyez on Me’ van Tupac. Op de cover vertoonde hij zich met de Fila 96GL, en sindsdien ging iedereen lekker op die schoen. Twintig jaar later heeft FILA besloten om de schoen opnieuw te gaan produceren.

In de jaren 90 waren NBA spelers ontzettend populair denk aan namen als Michael Jordan, Penny Hardaway en Patrick Ewing, iedereen had zijn eigen signature shoe. De originele versie van de FILA 96GL werdt daarom ook ontworpen voor NBA speler Grant Hill. Samen met Tupac had hij dan ook een groot deel in het succes van de schoen. Toen der tijd zag je de schoen bijna niet eens op de basketbal velden maar meer op de straat hoeken verschijnen.

In een interview met MLIVE vertelt Grant Hill over hoe hij de schoenen naar Tupac stuurde.

“Now, with Tupac we actually had a mutual friend and when he got out, just sending love, I sent some (shoes) not even sure if it would happen. Then when he had them on in his album cover, I thought that was cool. It was just a good time”

Wanneer de retro uit moet komen is nog niet bekend maar dat FILA de laatste jaren goed bezig is met rebranding is duidelijk. Met collabo’s met designers als Gosha Rubchinskiy en de hele jaren 90 throwback die verwerkt werden in de vorige collabo’s lijkt FILA weer terug te keren naar hun oude glorie.