map

Financiële vrijheid behalen is niet zo moeilijk als dat het lijkt

In de huidige samenleving lijkt het vrijwel onmogelijk om miljonair te worden – alle goede ideeën lijken soms al uitgevoerd te zijn; zelfs dansende hotdogs op Instagram. Maar dat is het niet. Ja, we verdienen gemiddeld minder dan enkele jaren geleden en ja het leven is soms kut, maar dat komt omdat mensen niet verder dan hun eigen horizon kijken.

Beleggen is namelijk een tool waarmee veel mensen extra geld voor de toekomst kunnen veilig stellen. Er zit een risico aan vast, maar er is een veel hogere profit dan op je spaarrekening met 0.3% rente. Deze drie jongens zijn het levende bewijs daarvan.

Tim Sykes

Tim_Sykes

Tim Sykes is misschien wel de bekendste jonge belegger. Hij gebruikte het geld dat hij ontving op zijn Bar Mitzvah om te beleggen. Hij begon met penny stocks (dezelfde soort stocks als waar Leonardo DiCaprio’s personage in The Wolf of Wallstreet mee begon) en was al ruim anderhalf miljoen dollar waard toen hij 21 werd. Tegenwoordig geeft hij speeches over de hele wereld en leert hij andere mensen te beleggen.

Carl Churchill

maxresdefault (22)

Carl Churchill is een Britse entrepreneur die op zijn twaalfde zijn eerste business begon: hij ontwikkelde simpele websites. In plaats van zijn geld uit te geven aan fidget spinners en videogames, besloot hij ermee te gaan beleggen. Zijn eerste miljoen verdiende hij op zijn 19e – inmiddels is ‘de Britse Bill Gates’ het tienvoudige daarvan waard.

Eliyah Oyefeso

Screen Shot 2018-01-15 at 12.46.06

Eliyah Oyefeso is misschien wel de meest opvallende naam in dit rijtje. Hij gebruikte studiefinanciëring niet om boeken mee te kopen, maar om mee te beleggen. Hij leerde zelf te investeren, verdiende daar wat geld mee en is tegenwoordig unstoppable. Op 21-jarige leeftijd zegt hij dat 40.000 per maand verdienen ‘een slechte maand’ is.

Dit hierboven zijn uiteraard allemaal extreme succesgevallen, die hun leven hebben gewijd aan beleggen. Dat hoeft echter niet om ook gewoon een goed bedrag on the side te verdienen. Met apps als Peaks beleg je op simpele wijze. Dat hoef jij echter niet te doen om ook geld te verdienen; met de app Peaks beleg je namelijk heel simpel met je wisselgeld. Zo ben je onbewust veel geld aan het verzamelen waarmee je een klein kapitaaltje kunt opbouwen – meer informatie daarover vindt je op de site van Peaks.