12-061306-qualities_of_a_great_boyfriend

Forever alone? In Tokyo kun je gewoon een vriendje huren

Moeite met het vinden van een vriend? In Japan weten ze er alles van. En dus besloot iemand van eenzaamheid een business te maken en kun je er sinds een tijdje een vriendje huren.

En alsof het een soort afhaal betreft, kun je je huur-vriendje helemaal naar jouw smaak samenstellen. Van naam tot gewicht en van lengte tot leeftijd: de beste man zal zeker aan al je eisen voldoen. Je date in openbare ruimtes: het park, een caféetje of – favoriet onder Japanners – de karaokebar.

Wat kost zoiets? Een flinke duit, namelijk 43,50 per uur. Tweede dates zijn echter veel goedkoper: dan betaal je nog maar 26,10 per uur. Wat er allemaal in zo’n date-pakket wordt aangeboden, is ons onduidelijk. Daar zul je zelf achter moeten komen.

Overigens is het niet alleen maar opmerkelijk of grappig dat dit kan: Japan kampt met enorme eenzaamheidscijfers. In een recente aflevering van BNN’s Trippers viel er onder meer te zien dat veel Japanners sterven in totale eenzaamheid. Als het huren van een vriendje daartegen helpt, is het een goed – doch duur – initiatief.

BRON: Beautify