Schermafbeelding 2020-07-14 om 12.11.39

Er zijn nu zelfs foto’s gedeeld van Akwasi’s huis en dit moet stoppen

Akwasi krijgt nog steeds bakken met haat over zich heen. Allemaal door dat ene zinnetje aan het eind van zijn superkrachtige speech op de Dam tijdens het Black Lives Matter protest. Sindsdien is er veel gebeurd. Onlangs lag Johan Derksen nog onder vuur toen hij tijdens Veronica Inside Akwasi vergeleek met een zwarte piet – gelukkig zendt dat programma voorlopig niet meer uit. Maar Akwasi zelf krijgt nog steeds zoveel racistische haatberichten, nu wordt zelfs zijn huis gedeeld op Facebook.

Daar plaats ene Barry Stulen wie blijkbaar aan Akwasi’s nieuwe koophuis werkt, een bericht in een Facebookgroep met daarbij foto’s van Akwasi’s huis. “Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen dat ik vandaag moet opleveren, dus beetje meer respect graag.”

Daarop reageren mensen in de groep walgelijke reacties, zoals “Hang maar een handgranaat aan de deur”.

We zijn dus nu op het punt dat hij zich zelfs in zijn eigen huis niet meer veilig kan voelen, dit moet hoe dan ook stoppen. Akwasi meldt dan ook bij de social mediapost: “Dit mag niet en dit hoort niet. Mijn rechten zijn fundamenteel geschonden.” De foto’s zijn inmiddels gelukkig verwijderd van Facebook en hij krijgt heel veel steun van een groot deel. Maar de haat van de anderen is er nog. Check de berichten hieronder.