Bakkery

Gambiaanse vluchteling Bakery Jatta maakte afgelopen zondag zijn debuut voor voetbalclub HSV

Dat voetbal mooi is weet iedereen, maar de wereld is er weer een prachtverhaal door rijker en dat melden we je maar al te graag. Het verhaal van de 18-jarige Bakery Jatta laat maar weer eens zien dat de wereld misschien wel beter af is zonder grenzen. In 2015 vluchtte Bakery op jonge leeftijd uit Gambia. Nadat hij de Middellandse Zee over was gestoken kwam hij via Italië in Noord-Duitsland terecht. Nadat hij de cultuurshock overleefd had tekende hij in december 2016 een driejarig contract bij Hamburger SV, waarvoor hij afgelopen zondag met zijn debuut geen verlies kon voorkomen – tegen Werder Bremen werd het 2-1.

Het is een droom die uitkwam voor Jatta, die tijdens zijn invalbeurt een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. In gesprek met BILD bleef hij gemotiveerd: “De volgende keer zal mijn doelpunt tellen. Ik ben de trainer dankbaar dat hij mij heeft ingebracht.”

Trainer Markus Gisdol was tevreden over de invalbeurt van de nieuweling: “Hij bracht wat extra’s tijdens zijn invalbeurt. Wat dat betreft heeft hij een goede indruk achter gelaten. Het is een van de weinige positieve punten aan deze wedstrijd. Ik had hem een doelpunt gegund, het is jammer dat de treffer geannuleerd werd wegens buitenspel.”

Als je Duits een beetje on point is kun je dit korte filmpje best wel even checken: