Schermafbeelding 2019-11-26 om 10.22.01

Indrukwekkende docu ‘Game Changers’ is must see voor elke sporter

Er staat sinds vorige maand een hele interessante docu op Netflix die je zeker moet checken als je in to sport bent, en eigenlijk ook wanneer je dit niet bent. De docu heet ‘Game Changers’ en laat zien wat voor grote invloed voeding op je sport resultaten heeft.

Er wordt vaak gedacht dat sporters veel eiwitten moeten eten en dat je die binnenkrijgt door veel vlees en zuivel te eten. In reclames – van vooral vroeger – zie je dat je van vlees eten sterk wordt en dat échte mannen hamburgers en steak eten. Maar is dat wel waar? In de docu zien we topsporter James Wilks die ineens geblesseerd raakt; hij zoekt uit hoe hij er voor kan zorgen dat hij snel hersteld. Toen kwam hij op het plantaardig dieet terecht en probeerde James (die voornamelijk dierlijke producten at) dit maar eens uit, die resultaten waren verrassend.

Schermafbeelding 2019-11-26 om 10.21.26

In de docu worden verder meerde experimenten gedaan die laten zien wat voor effect vlees heeft op je prestaties, gezondheid en energie. Er wordt zelfs een experiment gedaan die laat zien hoe vaak mannen ‘s nachts een erectie krijgen als gevolg van een wrap met vlees, of een wrap met vega vulling.

Schermafbeelding 2019-11-26 om 10.21.04

Meerdere topsporters in de docu stapte over naar een vegan dieet, die eerst door hun omgeving raar aangekeken werden maar nu diezelfde mensen állemaal verslaan. Ook blijkt dat één van de sterkste mannen ter wereld vegan eet, en dat zou je uit vooroordeel niet meteen zeggen als je hem ziet.

Dus mocht je interesse hebben in voeding, sport of gewoon zin hebben in een interessante documentaire in plaats van een binge-watche serie, dan raden wij deze aan. De documentaire kijk je hier en de trailer hieronder.